Haberler

Dungeons and Dragons, Ulusal Oyuncak Müzesi’ne Adını Yazdırdı

dungeons-and-dragons-banner

1974 yılından bu yana insanlara masaüstünde hikaye anlatmayı amaçlayan ve yepyeni serüvenler peşinde koşturmamızı sağlayan Dungeons and Dragons, Ulusal Oyuncak Müzesi’ne adını yazdırmayı başardı.

Gary Gygax ve Dave Arneson tarafından 1974 yılında bir evin garajında basılmaya başlanan Dungeons and Dragons, bugün küresel çapta büyük bir marka haline geldi. Fantastik edebiyatı ve masaüstü oyunları birleştiren bu 42 yaşındaki fantastik rol yapma sistemi ABD’nin en prestijli müzelerinden biri olan National Toy Hall of Fame’in Strong Müzesi’ne adını yazdırmayı başardı.

Oyun (Play) kategorisi altında ismi bulunan Dungeons and Dragons, Barbie, Atari 2600, Game boy, Domino, Satranç gibi oyun ve oyuncaklarla birlikte anılacak. Bu müze, ABD’de oyun ve oyuncak endüstrisi için oldukça önem teşkil ediyor.

dungeons-and-dragons-hall-of-fame

Dungeons and Dragons’ın bu başarısını firmanın üst düzey yöneticilerinden Mike Mearls şu sözlerle kutladı, “D&D, çocuklar için yaratıcı ruhu ortaya çıkartan bir yol oldu. Masaüstü savaş oyunları ve fantastik edebiyatın evliliğinden ortaya çıkan bu ikonik hikaye anlatımının, birden çok nesile hitap etmesi karşısında biz bile şaşırıyoruz.”

National Toy Hall of Fame’e giren Dungeons and Dragons’ın özel sayfasına göz atmayı unutmayın.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.