İncelemeler

FRP’ye Doyduğumuz Bir Etkinliğin Ardından – Diyar Kapısı I

diyar-kapisi-banner

Geçtiğimiz Pazar günü, Düş Diyarı Meddahları‘nın ilk etkinliği olan Diyar Kapısı I‘e katılma şansı yakaladım.

Ankara Pegasus Oyuncak’ta geçirdiğimiz keyifli bir Pazar gününün ardından, genç topluluğun ilk etkinliğinin üzerimde bıraktığı izlenimleri kısaca okuyucularımızla paylaşmak istedim.

Etkinlikle ilgili dikkatimi çeken ilk şey, katılımın şaşırtıcı derecede yoğun olmasıydı. Meğer Ankara halkı FRP‘ye açmış da haberimiz yokmuş. Biri “kaçak” olmak üzere toplam 9 masanın açıldığı etkinlikte oyuncular Only War’dan Call of Cthulhu’ya, birbirinden farklı birçok setting’i deneyimleme imkanı yakaladı. Belki de etkinlikle ilgili en çok hoşuma giden nokta buydu: Her üç masanın ikisinde Dungeons and Dragons ya da Pathfinder görmeye alışkın olduğumuz etkinliklerin ardından açıkçası Diyar Kapısı I’deki çeşitlilik bana ilaç gibi geldi.

frp-dovus-onerileri-2

Bunun yanında, Düş Diyarı Meddahları ekibi de hem güler yüzlülükleri hem de işlerine yaklaşımlarındaki ciddiyetle gönlümüzü çalmayı başardılar. Şüphesiz ki böyle bir etkinliğin DDM ekibinin özverisi ve sıkı çalışması olmadan gerçekleşmesi ve başarıya ulaşması mümkün olamazdı. Birçoğumuz sıklıkla canımızın ne kadar FRP çektiğini dile getiririz fakat herkese uygun bir zaman bulalım, güzel bir mekan ayarlayalım, oyuna hazırlanalım derken o oyun arada kaynayıp gider. Convention mevsimini büyük bir sabırsızlıkla beklerken, böyle güzel bir ara etkinlikle Düş Diyarı Meddahları deyim yerindeyse “gazımızı aldı.”

Etkinlikte hiç mi sorun yoktu?

Diyar Kapısı I’in dile getirmeye değer tek sorunu mekan seçiminden kaynaklı olan, masaların iç içe olması haliydi. Bana kalırsa atmosfer, rol yapma oyunlarının en önemli parçalarından biridir ve yan masadan sipere yatmış askerlerin bağırtıları gelirken açıkçası gemimize saldıran Tzimisce’ye odaklanmakta biraz zorlandığımı itiraf etmem gerek. Mekan kalabalık gruplar halinde FRP oynamaya elverişli bir mekan değildi fakat burada hatalı bir mekan seçiminden ziyade yakınacağım konu FRP kafelerin azlığı olacak. Ne yazık ki birçok bağımsız topluluk, üniversite topluluklarının erişiminin olduğu kongre merkezleri ya da yemekhaneler gibi imkanlara sahip değil. Dolayısıyla mekan yetersizliği bu küçük toplulukları ya hiç etkinlik yapamamaya, ya da etkinlikleri FRP’ye müsait olmayan ortamlarda yapmaya itiyor. Böyle ortamlarda yapılan etkinlikler de ne yazık ki potansiyelinin çok altında bir performans göstererek verimsiz oyunlarla sonuçlanıyor.

frp-karakter-kagidi

Buna rağmen, Düş Diyarı Meddahları Diyar Kapısı I ile bizlere son derece keyifli ve dopdolu bir Pazar günü yaşattı. Yeni oluşumların kısıtlı imkanlara rağmen ortaya güzel işler koymak adına böylesine çalıştığını görmek bizim küçük camiamız adına gerçekten mutluluk verici. Kendilerine bu güzel etkinlik için bir kez daha teşekkür ediyor ve yeni etkinliklerini sabırsızlıkla bekliyoruz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.