Sinema Haberleri

Solo: A Star Wars Story’nin Yüzde 70’i Yeniden Çekilmiş!

Solo: A Star Wars Story (Solo: Bir Star Wars hikayesi) filminin kamera arkasında yaşanan olaylarla ilgili bazı detaylar gün yüzüne çıktı.

Filmin tamamlanmasına az bir süre kala yönetmenler Phil Lord ve Chris Miller‘ın projeden kovulduğunu ve Kathleen Kennedy‘nin Lucasfilm tarafından beğenilmeyen kısımları düzeltmesi için Ron Howard ile anlaştığını biliyorduk. Bilmediğimiz ise filmin başına geçen Howard’ın filmin yüzde 70’ini yeniden çektiğiydi.

Hikayeyi tam olarak anlamak için çekim sürecinin en başına dönelim:

Lord ve Miller, Solo: A Star Wars Story için macera-komedi arası iyi bir denge yakalamanın yolunu arıyordu ama ikili senarist Lawrence Kasdan ve Lucasfilm ile bir türlü anlaşamadı. Wall Street Journal’ın haberine göre; Phil Lord ve Chris Miller, başından beri senaryo konusunda Kasdan ile çatışıyordu ve filmin çekimleri süresince işler daha da kötüleşti. İkilinin aynı sahne için onlarca farklı versiyon çektiği ve senaryodan fersah fersah uzaklaştığı ortaya çıktı. Ve tahmin edeceğiniz gibi, Star Wars filmlerinde çok hızlı tempoda hareket etmeye alışan ekip için bu çok sinir bozucu ve yorucu bir süreç haline geldi. İşleri gereğinden fazla zor hale getiren ikilinin filmin başında konuştukları çizgiden uzaklaştıklarını fark eden Kennedy, yönetmenleri projeden çıkardı.

Filmin yeni yönetmeni Ron Howard, projeye başladığında Lord ve Miller’ın saatlerini harcadığı sahneleri bir kez daha çekti. Filmin yüzde 70’ini yeniden kameraya almak zorunda kalan Howard’ın çıkardığı iş hem Lucasfilm’i hem de senarist Lawrence Kasdan’ı memnun etti.

Lord ve Miller’ın, Star Wars hayranlarına Guardians of the Galaxy serisi gibi yeni ve farklı bir şeyler yapma hayali, Howard’ın orijinal üçlemenin ruhuna dönüş operasyonu ile suya düşmüş oldu. İkilinin fikri ilgi çekici olsa da The Last Jedi filmine gelen eleştirilerden Star Wars tutkunlarının değişimi ve yeni bir şeyler denemeyi pek de sevmediğini deneyimlemiş olan Lucasfilm’in yönetmen değişimi şimdilik yerinde bir karar gibi görünüyor. Filmin son halinin ilk bölümünü izleyen Lord ve Miller ikilisinin filmin sonunda isimlerinin yer almasını istemedikleri de gelen bilgiler arasında…

Çekim süreci bir hayli sıkıntılı geçen Solo: A Star Wars Story, 25 Mayıs’ta sinema salonlarındaki yerini alacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.