Haberler

Toplum Ayrışmasına Disney Prensesleri İle Cevap!

engelli-prensesler-disney

Disney Prensesleri belki de pek çok küçük kızın rol modeli. Mükemmel görünüşleri, pürüzsüz tenleri, kusursuz vücutları ile sanki kalıplaşmış bir “güzel kadın” imajı yaratıyorlar küçük çocuklarda.

Bir anda tanıştıkları ve hayatlarının aşkına dönüşen Prensleri ile meşhur olan bu Prensesler pek çok feminist grubun ise tepkisini çoktan çekmiş durumda fakat özellikle bir artist bu çizgi filmlerde çok da tartışılmayan bir eksikliğe dikkat çekiyor:

“Hiçbir Disney filminde engelli bir kahraman gördünüz mü?” Alexsandro Palombo şahsi blogunda sorduğu bu retorik soruyu yine kendi kendine yanıtlamış “Tabii ki göremezsiniz çünkü bu Disney standartlarına aykırı!”

Çeşitli engelleri olan Disney Prenseslerini çizdiği çalışmasında aynı zamanda daha önce cevaplanmamış bir soruyu da gündeme getiriyor Palombo. Sizce Disney Prensesleri engelli olsalardı filmleri bu kadar izlenir miydi? Ya da aynı yaşam standartlarına devam ederler miydi? Ve benim en çok merak ettiğim, çok iki yüzlü bulduğum, o beyaz atlı uyuz prensler acaba prenseslerimize yine aynı davranır mıydı?

Palombo bir dergiye verdiği röportajda açıklamalarına şöyle devam ediyor:

“İki sene önce çok nadir görülen bir kanser türü teşhis edildi bedenimde ve ameliyatla bu temizlenirken vücudumun bazı kısımları felce uğradı. Ben şuan engelli bir insanım ve hayatımın her anında ayrımcılığa maruz kalıyorum. Bu çalışmamla beraber toplumumuzda yapılan bu büyüm ayrımcılığa karşı bir farkındalık yaratmaya çalıştım.”

Bu çarpıcı çalışmanın şimdiden bir etki yarattığı gerçek. Peki siz bu çalışma ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.