AYBABTUEdebiyat

Tolkien’in, Sauron’un Düşüşünden 100 Yıl Sonrasını Anlatmaktan Vazgeçtiği Kitabı: The New Shadow

Orta Dünya’nın yaratıcısı J.R.R. Tolkien’ın, Sauron’un düşüşünden 100 yıl sonrasını konu alan yarım kalmış kitabı hakkında Ekşi Şeyler’den Harp Tanrısının hazırladığı bir yazıyı sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Tolkien’ın “Moral bozucu, uğursuz ve yapmaya değmez” olarak nitelendirip yarım bıraktığı bir taslak aslında “The New Shadow”…

Üstadın, Yüzüklerin Efendisi serisini tamamladıktan sonra hazırlığına başladığı ancak 13 sayfa kadar yazıp bıraktığı The New Shadow, LOTR‘ın devamı niteliğinde olarak düşünülmüş. Gondor’un 4. Çağı’nda, Aragorn‘un oğlu Eldarion‘un hüküm sürdüğü dönemi anlatan hikayede Karanlık Ağaç (Dark Tree) ve iki yeni karakter de var; Saelon ve Borlas.

“Ekşi Şeyler’deki yazı şöyle:

Yüzük savaşı bu zamanda Gondor halkı için artık masal gibidir. çocukken tanık olanlar için ise bir hayal gibi geliyordu. Kitapta Borlas ve Sealon, Anduin’in bahçesinde sohbet ediyor. Borlas insanın kalbinde kötülüğün sonsuza dek düşmeyen bir “kara ağaç” olduğundan bahseder. İkisi insanlarda giderek artan huzursuzluğu ve nereye varacağını konuşur. Sealon Herumor isminden bahseder ve Borlas’a gece karanlığında kendisine katılıp katılmayacağını sorar…

sanırım yeni gölge olarak bahsedilen; Herumor idi. Kendisi Gondor’da Melkor ve Sauron’a tapılan bir tarikat kurmuştu.

Tolkien kitap hakkında şunu demiştir:

Bu kitaba başladım ama moral bozucu ve uğursuz oldu, insanlar hakkında yazdığım için, onların en üzücü özelliğini de yazmam lazım. O da, iyi bir şeye hızlı doyum sağlamaları. Bu yüzden Gondor halkı barış zamanında huzursuz ve hoşnutsuz olacaktı. Aragorn’un soyundan gelenler Denethor gibi ya da ondan kötü olacaklardı. Erken de olsa gizli ve şeytani bir tarikatın etrafında devrimci bir kumpasın yükseldiğini fark ettim. Gondorlu çocuklar ork olmaca oynuyor ve etraflarına zarar veriyorlardı. Bir komplo ve onun bozulması hakkında bir gerilim yazabilirdim ama sadece o olurdu. yapmaya değmezdi.


harp tanrisi

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.