Oyun Haberleri

Star Wars Jedi: Survivor İlk Fragmanıyla Karşımızda

Star Wars Jedi: Fallen Order’ın hikayesini devam ettiren Star Wars Jedi: Survivor oyunu 2023’te çıkacak. Yine Respawn ve EA Games iş birliğiyle hazırlanan oyunda Cal Kestis’i zorlu günler bekliyor.


Cameron Monaghan‘ın canlandırdığı Cal Kestis’in hikayesi devam ediyor. Fragmandaki birkaç sahne ve cümle de hikayenin ne yönde devam edeceğine dair az da olsa fikir veriyor.

Fragmanı aşağıdan izleyebilirsiniz.

YouTube player

Söyle bana Cal Kestis…

Takip etmeyeceklerse neden liderlik edersin? Kazanamayacaksan neden savaşırsın? Bir sonraki hamlen ne olacak, Jedi?

Star Wars Jedi: Survivor, PlayStation 5, Windows PC ve Xbox Series X için geliştirilecek ve 2023’te çıkacak. Bu da ilk oyunu oynamadıysanız oynamak için bolca vaktiniz olduğu anlamına geliyor. Zaten Amazon, Prime üyelerine Jedi: Fallen Order’ı ocak ayında ücretsiz dağıtmıştı. Yani muhtemelen oyun kütüphanenizde vardır. İkinci oyun gelmeden bakmanızı tavsiye ederiz.

İkinci oyun için beklentilerimizden bahsettiğimiz ve ilk oyunu tanıttığımız yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Star Wars Jedi: Survivor Ne Anlatacak?

İlk oyunun 5 yıl sonrasını anlatacak. Cal hâlâ İmparatorluğun arananlar listesinde olmaya ve avlanmaya devam edecek. Ayrıca siz sormadan söyleyeyim: Hayır, fragmanın sonunda gördüğümüz bacta tank’teki karakterin kim olduğu belli değil.

İlk oyunda Cal Kestis’in görevi, Order 66’ten kaçmayı başarmış, Güç ile bağı kuvvetli çocukları bulmaktı. Daha doğrusu bu çocukların nerede olduğunun bilgisi Sith’lerin eline düşmesin istiyordu. Fakat oyunda ilerledikçe eğitimi travmatik bir olayla yarım kalmış padawan’ımız bir lider haline geliyordu. Dışlanmışlar, haksızlığa uğramış ve kendine güvenini kaybetmişlerden bir arkadaş grubu ediniyordu.

Bir de evcil hayvan gibi bir şey.

Liderliğini yaptığı bu grup da Jedi’lığın kurtarıcısı ünvanını Cal Kestis’e vermek istiyordu. Onu, Güç’ü kullanması ve diğerlerine liderlik etmesi için yüreklendiriyorlardı. Fragmanda, dostlarımızla yolculuk ettiğimiz gemiyi boş görüyoruz. Cal Kestis’i de droid’i BD-1 dışında bir dostuyla yan yana göremiyoruz.

Buradan sonra oyuna dair kendi tahminlerimi söylüyor olacağım.

Takip etmeyeceklerse neden liderlik edersin?

Dostları Cal’i terk etmiş ya da Cal, Güç ile bağı kuvvetli çocuklara liderlik etmeyi denemiş olabilir. İkincisi ise muhtemelen kendi yarım kalmış eğitimi böyle bir liderlik için yeterli olmamıştır. Her iki durumda da Jedi: Survivor’da Cal’in liderlik konusunda sıkıntı yaşadığını göreceğiz.

Kazanamayacaksan neden savaşırsın?” sorusuysa çok saçma. Çünkü Cal böyle düşünebilecek biri olsa birinci oyun daha başlamadan biterdi.

Bir sonraki hamlen ne olacak, Jedi?

İşte biz de onu merak ediyoruz!

Dizilerle Bağlantı

Star Wars Jedi: Fallen Order’daki olaylar Episode III: Revenge of the Sith ile Episode IV: A New Hope arasında geçiyor. Yani Obi-Wan daha yüksekte olduğu pozisyonu yakaladı ve Anakin’le dövüştü. Ardından da Anakin Darth Vader’a dönüştü. Fakat Luke, Tatooine’den gelip de tüm galaksiye umut vermedi henüz. Yani umutsuz ve karanlık bir dönemde geçiyordu ilk oyun.

Tam olarak Obi-Wan Kenobi dizisinin geçtiği o karanlık dönem. O yüzden dizide Cal Kestis’i canlandıran Cameron Monaghan’ı görme şansımız var. Ve bu bu harika olurdu. Onu göremesek bile oyuna göndermeler olabilir dizide.

Benzer şekilde Jedi: Survivor’da da Obi-Wan dizisindeki olaylara göndermeler olabilir.

Star Wars Jedi: Fallen Order’daki en yakın dostumuz BD-1 zaten çoktan dizi yıldızı oldu. En azından onunla aynı modelde bir droid’i Book of Boba Fett’te görme şansımız oldu. Oyunu oynayan hayranlar için bu sahneyi görmek büyük heyecan yaratmıştı.

Sözün özü, şimdilik yalnızca küçük göndermelerle bir bağlantı var. Ancak oyunlar ve diziler arasında daha ciddi etkileşimlerin önü açık.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.