AYBABTUHaberler

Tencent, Dungeons and Dragons Markasını Satın Almak İstiyor

Çin merkezli medya devi Tencent, Dungeons and Dragons markasını veya en azından bir kısmını satın almak için Hasbro ile görüşmelerde bulunduğu iddia ediliyor.

Speed Daily adlı Çinli bir medya sitesi; Tencent’in, Riot Games’in sahibi olmanın yanı sıra Epic Games ve Fatshark Games gibi oyun şirketlerinde hisseleri bulunan bir holding şirketi olduğunu belirtiyor. Habere göre, Tencent, Dungeons and Dragons markasını tamamen satın almayı veya alternatif olarak Dungeons and Dragons temalı video oyunları yapmak için özel haklar satın almayı düşünüyor.

Hasbro’nun İlk Adımı

Baldur's Gate 3
Baldur’s Gate 3

Hasbro’nun, Baldur’s Gate 3‘ün başarısının ardından Dungeons and Dragons markasını satma potansiyelini değerlendirdiği belirtiliyor. Ancak, Larian Studios‘un bu işlem için yeterli fonu olmadığı için Tencent, Larian Studios’ta azınlık bir yatırımcı olduğu için Hasbro ve Tencent arasında bir aracı olarak hizmet etti.

Hasbro’nun Zorlukları

Hasbro’nun son dönemde yaşadığı zorluklar, şirketin genelinde faaliyet kayıplarına ve işten çıkarmalara neden oldu. Bu durum, Dungeons and Dragons markasını satın almak istemesinin ardındaki sebeplerden biri olarak gösteriliyor.

Tencent’in Hedefleri

Tencent, Dungeons and Dragons markasını satın almak mı istiyor yoksa marka ile ilgili özel haklar elde etmeye mi çalışıyor tam olarak bilinmiyor. Raporda, Tencent’in bir yan kuruluşu olan IEG Global‘in Dungeons and Dragons için uyarlama hakları dahil bir dizi “hak” elde etmeye çalıştığı ifade ediliyor. Tencent’in, yüksek telif hakkı ücretleri, uzun vadeli gelir paylaşımı ve fikri mülkiyet sahibinden gelen kısıtlamalar gibi lisanslı fikri mülkiyet haklarıyla mücadele ettiği biliniyor.

Ancak, raporun odaklandığı video oyunu hakları bağlamında, Tencent‘in tam olarak ne aradığı konusunda belirsizlikler var gibi görünüyor. Tencent’in genellikle oyun stüdyolarını satın almayı tercih ettiği göz önüne alındığında, Dungeons and Dragons ismini doğrudan satın alması şirket için bir ilk olacaktır.

Çin Hükümeti ve Değer Kaybı

Tencent’in Çin hükümetinin incelemesi altına girmesi ve Çin’in çevrimiçi oyunlara yönelik baskısının ardından değerinin düştüğü göz önüne alındığında, bu anlaşmanın zorluklarla karşılaşabileceği düşünülüyor.

Şüpheli Durumlar

Raporun, daha önce yayınlanan bir video içeriğinin neredeyse birebir yeniden anlatımı olduğu ve bu durumun rapora şüphe kattığı da belirtiliyor.

Raporla ilgili yorum almak için Hasbro (Wizards of the Coast aracılığıyla), Tencent ve Larian Studios’a sorular soruldu ancak henüz bir yanıt yok.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.