Haberler

Targaryenlar’ın High Valyrian Dilini Duolingo ile Öğrenmek Mümkün

Game of Thrones izleyen herkes High Valyrian dilinde en az bir kelime bilir: Dracarys. Peki daha fazlasını eğlenceli şekilde öğrenmek ister misiniz?

Westeros’ta (bilinen) her Targaryen’ın göçüp gitmesiyle, ünlü hanenin ana dilini kullanmaya pek gerek kalmamıştı. Ancak yaklaşmakta olan öncül dizi House of the Dragon‘da High Valyrian dilini bol bol duyabiliriz. Dil öğrenme uygulaması Duolingo da bu dili öğrenmek için eğlenceli yollar sunmaya başladı.

Orijinal diziden 150 yıl önce geçecek dizi, Daenerys‘in atalarının güçlerinin zirvesinde olduğu, neredeyse kendileri yok etmeden hemen önceki dönemi anlatacak. Dizide çok sayıda High Valyrian sohbetini anlamamız için Duolingo, Targaryen Hanesi’nin orijinal dilini öğretmek için HBO Max ile ortaklık kurdu.

Duolingo ve HBO Max, hayranların House of the Dragons‘un 21 Ağustos galasına tamamen hazırlanmasını istiyor. Dil öğrenme platformu, geliştirilmiş bir High Valyrian kursu başlatıyor. Bu, Game of Thrones’ta ilk kez duyulan Old Valyria‘nın kurgusal dilidir. Bu güncellenmiş kurs, 150’den fazla yeni kelimenin yanı sıra 700’den fazla yeni cümle içeriyor. İzleyiciler, öncül dizisindeki bu “kelime ve cümlelerden” bazılarını duyacaklar.

Kurs, HBO Max’in yeni arttırılmış gerçeklik DracARys uygulamasını kullandıklarında da onlara yardımcı olacak. Uygulama, öğrencilerin “kişiselleştirilmiş, sanal bir ejderha yumurtası oluşturmasına” izin verecek. daha sonra AR’de ejderhalarını kanatlandıracaklar. Sadece, Daenerys’in çocukları gibi, sanal ejderhalar da yalnızca High Valyrian dilindeki komutlara tepki verecek.

Duolingo, kurgusal dili genişletmek için High Valyrian’ın yaratıcısı David Peterson ile çalıştı. Peterson bir basın açıklamasında şunları söyledi,

Game of Thrones serisinin yeni ve eski hayranlarının High Valyrian dilini deneyimlemelerinden heyecan duyuyorum. House of the Dragon ile Westeros dünyasını yeniden ziyaret etmek ve bu kursa yeni bir soluk getirmek için Duolingo’daki ekiple birlikte çalışmak bir zevkti.

İki ülke, ABD’nin dört bir yanındaki büyük şehirlerde Valyrian’da “şifreli” reklamlar yayınladılar. Duolingo’nun maskotu olan Baykuş Duo, programı tanıtmak için bu yılki San Diego Comic-Con‘da olacak.

Duo’nun “Dracarys” dediğini duyarsanız muhtemelen kaçmalısınız. Birisinin High Valyrian dilinde size Merhaba mı dediğini yoksa gerçekten ejderha ateşi mi çağırdığını zor yoldan öğrenmek istemezsiniz.

House of the Dragon için yayınlanan son tanıtım ve set videosunu da bırakalım.

YouTube player
Kaynak: Nerdist

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.