Tabletop Connect ile Masaüstü FRP Keyfi Dijitale Taşınıyor!
Aslında piyasada birçok RPG oyunu var. Ancak çoğunluğu tek oyunculu hikayeler üzerine kurulu. Geriye kalan kısım ise çevrimiçi olarak oynanabiliyor. Yani MMORPG oyunlardan bahsediyorum. World of Warcraft, Star Wars: Old Republic, Ultima gibi uzayıp gidebilecek bu listede oyunculara rol yapma olanağı da tanınıyor.
Oyuncular bu konularda yetersiz kaldığında çeşitli basit 2D yazılımlar sayesinde kendi oyunlarını oluşturabiliyorlar. Skype gibi konferans programlarıyla desteklendiğinde bir nebze olsun rol yapma oyunları için atmosfer sağlanabiliyor. Tabii bunların hiç biri gerçek bir masanın üzerinde gerçekleşen oyunlar kadar güzel olmayabiliyor.
Yukarıda da bahsettiğim üzere çeşitli 2D yazılımlar bulunuyor. Bu programlar sayesinde oyun yöneticisi kendi haritalarını oluşturabiliyor. Oyuncular karakterlerinin nerede bulunduğunu eş zamanlı olarak gösterebiliyor. Eksiklik ise programların kullanışsız olmasıydı. Bu konuya Call of Duty, Spiderman gibi bilgisayar oyunlarda çalışmış Carl Pinder el atıyor.
Carl Pinder, Tabletop Connect adını verdiği KickStarter projesi ile oyuncuları bir araya getiriyor. 3 Boyutlu olarak hazırlanan sanal masaüstü oyun içerisinde bir oyun yöneticisinin ve oyuncuların ihtiyacı olan tüm ekipman var.
Oyuna Alpha sürecinde ücretsiz olarak ulaşmak mümkün. Carl Pinder’ın 22 Eylül tarihine kadar 22.500 Dolar bütçe toparlaması gerekiyor. Eğer bütçe toparlanabilirse, bu yazılım online olarak piyasaya sürülecek.
Peki Tabletop Connect oyunculara neler vaad ediyor?
Aslında oldukça basit bir mantıkla çalışıyor. Oyun yöneticisi, oyunu için kendisine ait bir zindan tasarlayabiliyor. Uzun uzadıya kodlarla uğraşmasına gerek yok. Sadece istediği temaları seçerek hızlıca zindanlarını oluşturabiliyor.
Program içerisinde ayrıca minyatürler bulunuyor. Oyuncular bu minyatürlerden kendilerine uygun olanı seçerek oyuna başlıyor. Oyun yöneticisinin kısıtlamalarına göre, oyuncuların gördüğü alanlar değişebiliyor. Yani eğer oyun yöneticisi her oyuncunun bulunduğu yere göre etrafı görmesini istiyorsa, buna göre ayar çekebiliyor. İsterse tüm oyuncular birlerinin alanlarını görebiliyor.
Haritalara yaratık eklemek de oldukça basit. Sadece sürükleyip, istenilen alana yaratık bırakılabiliyor. İşin güzel yanı ise .jpeg ya da .png formatındaki karakter kağıtları doldurulabiliyor. Böylece daha gerçekçi bir hava sağlanıyor. Oyuncuların karakterleri sistemde kalıyor ve ne zaman oynamak isterlerse hemen ulaşabiliyorlar.
Tabletop Connect, oyun seanslarına konferans desteği de sağlıyor. Şu an programın Mac ve PC sürümleri mevcut. Hareketli objeler, zarlar, yaratık figürleri, kaydetme seçeneği, farklı temalar oyunculara sunuluyor.
Siz de bu yenilikçi atılıma destek vermek istiyorsanız Tabletop Connect’in KickStarter sayfasına buradan ulaşabilir, Alpha sürümüne ulaşarak geri bildirim yapabilirsiniz.