Sinema Haberleri

Clive Barker, Hellraiser’ın Amerika Haklarını Kazandı

Hukuk mücadelesini kazanan Clive Barker, önümüzdeki yıldan itibaren Hellraiser‘ın Amerika Birleşik Devletleri‘ndeki haklarını kontrol edebilecek.

The Hellbound Heart hikayesini, yazıp yönettiği Hellraiser filmiyle 1987 yılında beyazperdeye taşıyan Clive Barker, serinin haklarını yıllar sonra 1976 Telif Hakkı Yasası sayesinde geri aldı.

Barker, yazarların bir süre bekledikten sonra (35 yıl kadar) eserlerin haklarını yeniden geri kazanabileceklerine ilişkin yasadan yararlanmak için dava açmıştı. Ancak bir zamanlar Roger Corman‘dan New World Pictures‘ı satın alan yapımcı Larry Kuppin‘in direnişiyle karşılaştı.

Dava süreci sonunda Kaliforniya Federal Mahkemesi, Park Avenue Entertainment ile yapılan anlaşmayı onaylayarak, Hellraiser‘ın Amerika Birleşik Devletleri‘ndeki haklarının 19 Aralık 2021‘den itibaren Clive Barker‘a verilmesini kararlaştırdı. Ancak serinin yabancı haklarını hangi tarafın alacağı hakkında bir açıklama yapılmadı.

Orijinal filmden sonra yapılan 1988 yapımı Hellbound: Hellraiser 2 ve 1992‘de çıkan Hellraiser 3: Hell on Earth filmleri Clive Barker‘a ait değildi. Ancak mahkeme kararıyla gelecekteki tüm projelerde Barker‘ın da olması gerekecek.

Clive Barker, geçtiğimiz aylarda HBO‘nun Hellraiser dizi projesine yapımcı olarak dahil olmuştu. Spyglass Media‘nın Hellraiser filmini yeniden çekmeyi planladığını ve yapımın başına yönetmen David Bruckner‘ı getirdiğini hatırlatalım.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.