Haberler

Rexx Sineması Kapanıyor!

Kadıköy’ün simgelerinden biri olan Rexx Sinemasının kapanacağı haberi doğrulandı. Neredeyse 60 yıldır hizmet veren Rexx Sineması kapılarını kapatıyor.

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde, Kadife Sokağı’nın girişinde bulunan ikonik Rexx Sinemasının kapanacağı açıklandı. Geçtiğimiz yıllarda yükselen kirası yüzünden kapatılması gündeme gelen ancak sonrasında izleyicilerinin desteğiyle üzerindeki ölü toprağını silkeleyen Rexx Sineması, son dönemdeki Covid-19 virüsü salgını sebebiyle geçici olarak kapatılmıştı.

Salgının yarattığı karantina ortamı yüzünden izleyicilerle buluşamayan Rexx Sineması bu sebeplerden ötürü kapatılma kararı aldı. Sinemanın kendisiyle ve bölgeyle anıları olan birçok kişi sosyal medya üzerinden üzüntüsünü dile getirdi.

Ne yazık ki artık Kadıköy’ün en işlek sokaklarından biri olan Rexx Sineması’nın önünde buluşanlar, kavuşanlar “Rexx’in önüne gel, orada buluşalım” cümlesini kuramayacak. Benim neslimden olan, 90lar’da sinemayla tanışmış birçok izleyicinin ilk filmini izlediği sinema olmasından dolayı, benim için de buruk bir haber oldu.

Bununla birlikte Beyoğlu’nun da simgelerinden biri olan Atlas Sineması’nın da aynı sebeplerden dolayı kapatılacağı yönünde bilgiler mevcut.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.