Haberler

Underdark’ı Keşfetmeye Hazır Olun!

menace-of-the-underdark-logo

Yıllardır bize DnD oyun zevkini online olarak yaşatan DDO (Dungeons and Dragons Online)’ya ilk ve mükemmel bir genişletme paketi geliyor. Menace of the Underdark!

Yazıya başlamadan önce söylemek istiyorum ki eğer bir D&D oyuncusu ve hayranıysanız ve PC oyunlarına meraklıysanız bu oyunu oynamak “zorundasınız!” :)

Normalde DDO,  DnD 3.5 Edition sistemine göre yapılan ve Wizard of The Coast’un ödüllü evreni Eberron’da oynanan bir oyun. Oyun bir süre evvel ücretli oynanıyordu, aylık belirli bir ücret talep ediyordu ancak geçen yıl büyük bir sürpriz ile ücretsiz olarak oyunculara sunuldu. Tabii ki bazı şeyler hâlâ ekstra ücret gerektirse de (örneğin half-elf ve drow ırkları ve oyundaki pek çok güzel görselli ve eğlenceli questler) oyun sizi kendine bağlayacak başka pek çok özelliğe sahip.

Dungeons--Dragons-Online-Menace-Of-The-Underdark-ExpansionGelelim DDO’nun ve ek paketin yeni özelliklerine. 4th Edition’a kadar Eberron dünyası kendi evreninde bulunan ayrı bir dünya iken; 4th Edition sisteminde Unutulmuş Diyarlar‘a entegre edilmişti. Yani Eberron topraklarının bazılarını Unutulmuş Diyarlar’ın içinde görmek mümkündü. İşte Menace of the Underdark paketiyle ilk kez görsel olarak yaşıyoruz bu birleşmeyi.

Evet Underdark; Unutulmuş Diyarlar’daki Karanlıkaltı yanlış tahmin etmediniz. Drowların yaşadığı görkemli şehirlerle, illithidlerin zihin yırtan çığlıklarıyla ve daha nice karanlık varlıkla dolu yeraltı dünyası.

Ek paketle gelen yeniliklere gelince. İlk olarak Eberron’da bulunan oyuncular Underdark’a geçebilecek. Hem de öyle çok yabancı bir yere değil! Unutulmuş Diyarlar’daki en büyük insan krallıklarından Cormyr Krallığı’nın kilometrelerce altında bulunan ve Portallar Şehri olarakta bilinen Drow yerleşkesi Sschindylryn’ e gidiyoruz. Buralarda oyundaki istediğiniz her yerleşim yerine açılan portallar mevcut. Şehirden çıkıp Underdark’ın karanlık mağaralarına ve dehlizlerine dalabilir, sırf eğlence için yaratık avlayabilir ya da daha zor bir şey istiyorsanız Elit Questler yapabilirsiniz.

Sschindylryn şehrinin başka bir önemi ise Cormyr şehrine savaş açmış olması. Yani Cormyr’in içinde bulunan The King’s Forest ve Sschindylryn arasında sıkça gidip geleceğiniz ve az da olsa Faerun hasretinizi gidereceğiniz bir oyun. Oyunda 50 binalık küçük bir kasabadan oluşan Eveningstar bölgesi de mevcut. Ancak dikkatli olun her an bir yerlerden Lolth’un elit drow savaşçıları ya da lanetlenmiş Driderlar (dromcek) çıkıp etrafınızı sarabilir.

demon-web

Paketle birlikte gelen en büyük yeniliklerden birisi ise Druid sınıfı. DDO’da maalesef Druid sınıfı bulunmamaktaydı ama artık var ve neredeyse tüm Druid büyüleri de oyuna dahil edilmiş. Druidlerin Animal Companionları da (Hayvan Yoldaş) oyunda bulunmakta. Ama asıl büyük sürprize hazır mısınız?

Guenhwyvar’ı kuşkusuz pek çoğunuz biliyorsunuzdur. Efsane drow kolcumuz Drizzt Do’Urden’in hayvan yoldaşı Astral Boyuttan dev panterimiz bu pakette de var. Oyundaki bu küçük panter heykelciklerini (Onyx Panther Figurine) kullanarak Astral Boyuttan son derece güçlü ve dayanıklı panter dostlarınızı savaşa çağarabilirsiniz. Veya vaktini Karanlıkaltı’nda geçirecek olan Ranger ve Druid karakterler Demonweb Spiderling (İblisağı örümcekleri -bizzat drow tanrıçası Lolth’un düzleminden gelme-) alarak ortama uyum sağlayabilirler.

ddo_update13_13Sürprizlerimiz bitmiyor gibi gelse de pek çoğunuzu tekrar şaşırtacak bir haber ise bu paketle bizzat Örümcek Kraliçe, Kaosun Hanımı olarak tanıdığımız Tanrıça Lolth’un kendi düzlemi olan Demonweb Pits’e (İblisağı Çukurları) de 19-20 level karakterler gidebilecek ve sadece kendi yüksek levellerında yapabilecekleri Elite Questleri yapabilecekler.

Tabii ki oyunla birlikte gelen yeni silahlar, silah ve zırhlarınıza uygulayabileceğiniz yeni efsunlar (enchantments) ve sayısız yeni görev sizi beklemekte.

Eğer bu ek paketi alırsanız içinde isteğinize bağlı olarak daha hızlı level atlamanızı sağlayacak ve daha çok Skill Point kazanmanıza yarayacak özel kitapları da alıyorsunuz veya oyuna 1 level olarak başlamak yerine direkt olarak 4 veya 7 level olarak başlayabiliyorsunuz – bu sayılar ek paketi alırken Standart paket ya da Collector Paketi almanıza göre değişmekte-.

Oyunun resmi sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Şimdiden iyi oyunlar.

Karanlıklarda dolaşırken dikkatli olun, her an ensenizde bir drow hançerinin zehirli ucunu hissedebilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.