Sinema Haberleri

John Carpenter, Oyun Oynamakla O Kadar Meşgul ki Sinemaya Dönemiyor!

Tam da işlere boğulup oyunlarımı açamadığım bir zamanda karşılaştığım bu haber geleceğim için umut, tam şu an için imrenme vesilesi oldu: Korku sinemasının kült eserlerine imza atan yönetmen John Carpenter’ın film çekmek yerine kendini video oyunlara ve basketbola verdiği ortaya çıktı.

Halloween, The Thing ve Escape from New York gibi korku sinemasının unutulmaz filmlerini çeken yönetmen John Carpenter uzun süredir sessizliğini koruyordu. Son olarak 2010 yılında The Ward filmi için kamera arkasına geçen usta yönetmen artık sinema yerine oyun dünyasını tercih ediyor. Neredeyse tüm zamanını video oyunları oynayarak geçiren John Carpenter’ın yeniden setlere dönüp dönmeyeceği merak ediliyor.

Yıllar sonra devamı çekilen Halloween filmine danışmanlık yapan ve yapımın müziğini hazırlayan Carpenter, video oyunları ve basketbol oynamanın hayatındaki önemine şu sözlerle vurgu yapıyor: “Hayatımda iki önemli şey var: Sezon başladığı zaman basketbol ve video oyunlar. Oyun oynarken sandalyede oturuyor ve hiç bir şey yapmıyorsunuz. Bunu seviyorum. Otur ve hiç bir şey yapma, işte benim işim.”

Oyunlarına ara verip mesleğine dönme olasılığı sorulan John Carpenter, henüz sinema ile köprüleri atmış değil neyse ki: “Bir film yönetmeyi isterim. Ancak başka bir The Thing yapmayacağım. Bir daha Kuzey Kutbu’nda çekim yapmayacağım. Artık daha kolay olmasını istiyorum, eğlenmek istiyorum. Avrupa’da film yapabilirim, mesela Venedik’te.”

Umarız John Carpenter, yakın zamanda oyunlarına ve basketbola ara verir ve istediği gibi bir projeyle sinema dünyasına geri döner.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.