Haberler

Blizzard Masaüstünüze Taşınıyor

wow-monopoly-2Blizzard, bir şirket olarak sadece sanal ortamda olmadığını yineliyor!

Daha öncesinde Blizzard, World of Warcraft gibi dünyada milyonlara sunulmuş bir oyunun marketini farklı açılardan sevenlerine sunmuştu. FRP oynayan ya da WoW’u yakından takip edenler bilir, 2003 yılında Wizards of the Coast tarafından D&D 3rd Edition için çıkarılan Warcraft: The Roleplaying Game bulunmaktaydı. 2005 yılında ise White Wolf firmasının Sword & Sorcery alt kolu tarafından World of Warcraft: The Roleplaying Game piyasaya sürülmüştü. MMORPG tadına daha yakın tutulan oyun D20 sistem kullanılarak oynatılmış, oyuncuları Kalimdor’un toprakları üzerinde rol yapmaya ve araştırmaya çağırıyordu. Fazla tutulmasa da kendine ait bir hayran kitlesi oluşturmuş ve kitapları piyasada basılmıştı.

Benzer şekilde masaüstü kutu oyunları, figürleri, kart oyunları, mangası, çizgi romanı bulunmaktaydı. Benzer şekilde aynı durumu Starcraft için de geçerli sayabiliriz. Yeni alınan bir habere göre Blizzard Firması, USAopally şirketi ile anlaşarak Monopoly: World of Warcraft ve Risk: StarCraft olmak üzere iki yeni oyun piyasaya sürecekler.

wow-monopoly

Monopoly uyarlamasında oyunun coğrafyasına ait, Twilight Highlands, Barrens, Stranglethorn Valley gibi yerleri göreceğimiz söylenir. Ayrıca Ally-Horde kapışması için de özel üretim zarlar çıkacağı belirtilmiş. Blizzard, oyuncularını her zaman için düşünen bir firma olarak, Monopoly versiyonunda oynatılacak oyuncu figürleri için Facebook sayfası üzerinden bir oylama başlatmış. Chen’s Keg, Spellbook, Doomhammer, Murky gibi seçenekler oyuncuların zevkine göre sunulmuş durumda.

risk-starcraft

Risk uyarlamasında ise StarCraft’ta ki tüm stratejik olanaklara sahip olacağımız belirtiliyor. Ordumuzu Zerg, Protoss, Terran ırkları arasından seçeceğiz. Her ırka özel 2 adet Hero bulunacak ve oyuna etkileri hisseedilir biçimde olacakmış. StarCraft koleksiyoncuları için kaçırılmaması gereken bir kutu oyun olacağa benziyor. Yetkili ağızdan söylenilene göre içerisinden 260 parça çıkacağı belirtildi.

Monopoly: World of Warcraft 40 Dolar, Risk: StarCraft 50 dolar olmak üzere bu sene içerisinde Mayıs ayında raflarda yerini alacağı söylendi. Ancak Blizzard, işini yabana atmayan bir firma olduğundan ötürü, bu konuları da ince eleyip sık dokuyarak bizi kutu oyunlarıyla sene sonunda tanıştıracağa benziyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.