Sinema Haberleri

Willem Dafoe, Joker Rolünü Hâlâ İstiyor

Dört defa Oscar adayı olan ama kendisine ödül vermeyerek aleni bir şekilde suç işleyen Akademi’ye inat hâlâ müthiş performanslara imza atan Willem Dafoe, bir süre önce ortaya atılan Joker rolü iddialarını soğutma niyetinde değil.

Jimmy Fallon ile röportaj yapan Willem Dafoe, Suçun Palyaço Prensi Joker rolüne olan ilgisini bir kez daha yineledi. Fallon’a konuşan Dafoe; ”Bir süre önce bu fikri ortalıkta dolandırdım ama bir zemin bulmadı” dedi ve ekledi: ”Bir sahtekarı oynama fikri çok havalı geliyor.”

Dafoe’nun ilgisini ilk olarak 2022 yılında GQ’ya verdiği röportajda öğrendik. Uzun zamandır Joker fanı olduğunu belirten aktör, Joker olmaya çalışan bir sahtekarı oynamak gibi ilginç bir fikirle karşımıza çıktı. Joaquin Phoenix’in Joker’i ile onun gibi olmaya çalışan sahte bir Joker’i karşı karşıya getirmek aslında oldukça orijinal bir fikir, değil mi?

DC’nin cebinde pek çok Joker olması bu talebin karşılık bulmasını zorlaştırıyor, acı gerçeği kabul edelim. Ortalığı Joker oyun havuzuna dönüştürmek istemeyecektir stüdyo ama böylesine yetenekli bir aktörün ekmeğini yeme fikrini de en azından kapalı kapılar ardında değerlendiriyor olsalar gerek.

Şu anda bizlere en yakın Joker projesi, Todd Phillips’in merakla beklenen devam filmi Joker: Folie a Deux. İki Kişilik Delilik anlamına gelen filmin ikinci delisi Lady Gaga tarafından canlandırılacak olan Harley Quinn olacak şüphesiz.

Matt Reeves’in beğenilen uyarlaması The Batman’in silinen sahnelerinde karşımıza çıkan ağzı yüzü bozuk Joker de cepteki diğer palyaçomuz. Barry Keoghan’ın canlandırdığı hastalıklı Joker tiplemesi silinen sahnede net bir şekilde gösterilmese de ilgi uyandırmayı başardı. Keoghan da bu fırsatın kendisine verilmesini istiyor; ”Bunu çok isterim, sonuçta karakter üzerinde bir ton çalışma yaptım. Bu fırsat gelirse harika olur ancak sonuçta karar stüdyonun ve her karara saygılıyım.”

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.