Sinema Haberleri

Sony, Yeni Filmlerinin Yayınları İçin Netflix ile Anlaştı

Sony Pictures ve dijital yayın platformu Netflix yeni bir anlaşmaya imza attı. Anlaşmaya göre Sony Pictures filmleri vizyondan çekildikten hemen sonra Netflix üzerinde yayınlanmaya başlayacak.

Sony Pictures, yayınlarının ABD hakları için düzenlediği açık artırma sayesinde Netflix ile iki yıllık bir anlaşmaya imza attı. 2022 itibariyle başlayacak anlaşmaya göre Netflix, Sony’nin birçok filminin yayın hakkına sahip olacak. Örneğin yeni bir Sony filmi vizyondan çekilmesinin ardından hemen Netflix üzerinden yayınlanmaya başlayacak.

Anlaşma Uncharted filmini de kapsamakta

Bu anlaşma birçok farklı noktayı da kapsıyor. Netflix, Sony’nin arşivinden film ya da içerik lisanslayıp kendi platformu üzerinden de yayınlayabilecek. Ek olarak Netflix, Sony ile ilk bakış anlaşmasına da vardı. Doğrudan kendi platformları için üretilen orijinal içerikler de Netflix’e özel kalacak. Ancak Sony’nin kendi yapımları farklı dijital platformlarda da yayınlanabilecek. Ek olarak Sony ve Netflix’in bu anlaşma üzerine, bir başka çalışmada da ortak olacağı söylenmekte. Sinemada yer alacak önemli bir seri için de ortak noktada buluşacağı söylenmekte.

Yani uzun lafın kısası Morbius, Venom 2, Uncharted, Into the Spider-Verse 2 filmleri vizyondan kalktığı gibi Netflix’te izlenebilir hale gelecek. Sony’nin birçok rakibi gibi kendi platformunu oluşturmaya çalışmaması da ilgin. Disney ve Warner Bros, dijital yayın konusunda Netflix’i yakın takibe başladı. Sony, kendi özel platformunu oluşturmak yerine hali hazırda küresel çapta 200 milyondan fazla kullanıcısı olan Netflix ile anlaşma yaparak akıllı bir adım atmış olabilir.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.