Sinema Haberleri

Uzayda Film Çekme Yarışında Rusya Bir Adım Öne Geçti!

ABD ve Rusya arasındaki uzay yarışı film sektörüne de sıçramıştı. Rusya, dünya sinema tarihinde ilk defa uzayda film çekecek ekibini Soyuz MS-19 uzay aracı ile uzaya gönderdi.

ABD ve Rusya arasındaki uzayda film çekme yarışında Rusya daha hızlı davrandı. Ünlü oyuncu Tom Cruise, Tesla CEO’su Elon Musk ve Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi’nin (NASA) işbirliğiyle uzayda çekeceği film için bu ay uzaya gideceği belirtilmişti. Cruise’un uzay yolculuğu henüz gerçekleşmezken Ruslar elini daha çabuk tuttu.

Rusya Uzay Ajansı (ROSCOSMOS), Perviy Kanal ve yapım şirketinin ortak projesi olan Vyzov (Sınanma) adlı filmin çekimleri için Yuriy Gagarin Kozmonot Hazırlama Merkezi’nde özel eğitim alan film ekibi hazırlıklarını tamamladıktan sonra Kazakistan’ın Baykonur üssünden Soyuz MS-19 uzay aracına bindirildi.

Uzayda çekilecek ilk filmin başrol oyucusu Yuliya Peresild ve kozmonot Anton Shkaplerov’un bulunduğu uzay aracı Türkiye Saati İle 11.55’te uzaya fırlatıldı.

Dünya sinema tarihinde uzayda çekilecek ilk uzun metrajlı drama filmi özelliği taşıyacak Vyzov‘u Klim Shipenko yönetecek. Filmin çekimlerinin bir bölümü Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) yapılacak. Film ekibi UUİ’de 12 gün kalacak. Ekip 17 Ekim’de kozmonot Oleg Noviskiy başkanlığındaki Soyuz MS-18 uzay aracıyla Dünya’ya dönecek.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.