Sinema Haberleri

The War Of The Rohirrim Filmi Gişede Zorluk Yaşayabilir

The War of the Rohirrim 2014’ten bu yana vizyona girecek ilk yeni Yüzüklerin Efendisi filmi olacak ve bu durum serinin sıkı hayranları için heyecan verici olsa da, serinin gişedeki olumlu çizgisini tehdit ediyor.

Hobbit üçlemesinin çok iyi karşılanmamasına rağmen, tüm Yüzüklerin Efendisi filmleri büyük gişe rakamlarına sahiptir. Bunu söyleyebilecek çok fazla film serisi yok. Ancak Peter Jackson’ın fantastik filmlerinin iki üçleme boyunca bu kadar iyi iş çıkarması da bunun bir kanıtıdır.

Warner Bros gelecekte Yüzüklerin Efendisi adının başarısından daha fazla yararlanmayı umuyor ve yaklaşan animasyon filmi bu hedefi gerçekleştirmeye yönelik ilk adım. Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, Orta Dünya tarihinde Hobbit’ten daha geriye giderek Rohan’ın eski kralı Helm Hammerhand’in hikayesini detaylandıracak. Animasyon formatı seriye yeni bir soluk getirecek ve konusu J.R.R. Tolkien’in ilmini genişletecek. The War of the Rohirrim’in pek çok faydası var, ancak film Yüzüklerin Efendisi serisi için büyük bir risk taşıyor.

Hiçbir Yüzüklerin Efendisi Filmi Gişede 891 Milyon Dolardan Az Kazanmadı

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filmlerinin hepsi sinemalarda gösterime girdiklerinde büyük başarı elde ettiler. Hiçbiri dünya çapında gişede 891 milyon dolardan az kazanmadı (The Numbers verileri). Yüzük Kardeşliği 2001’de gösterime girdiğinde bundan biraz daha fazlasını yaptı. İki devam filmi daha da büyük gişe hasılatları getirdi. 2002 yapımı İki Kule dünya çapında yaklaşık 919 milyon dolar hasılat elde etmişti. Kralın Dönüşü ise 1 milyar doları aştı. Jackson‘ın Yüzüklerin Efendisi uyarlamasının kalıcı popülaritesi göz önüne alındığında, filmlerin bu kadar ticari başarı elde etmesi ya da üçleme devam ettikçe rakamlarının artması şaşırtıcı değil.

Hobbit üçlemesi eleştirmenlerden ve izleyicilerden Yüzüklerin Efendisi’ne kıyasla daha fazla tepki aldı. Ancak Jackson’ın Tolkien’in dünyasına ikinci girişi yine de sinemalarda son derece başarılı oldu. Orijinal üçlemenin başarısını arkasına alan 2012 yapımı Hobbit: Beklenmedik Yolculuk 1 milyar doların biraz üzerinde hasılat elde etti. Devam filmlerinin getirisi azalsa da her ikisi de 900 milyon doları aştı. Bu rakamlar Yüzüklerin Efendisi serisinin mirasını pekiştiriyor. Ancak muhtemelen The War of the Rohirrim gişedeki hasılat serisini bozacaktır.

LOTR: The War of the Rohirrim’in Yüzüklerin Efendisi’nin Gişe Serisini Bozması Çok Muhtemel

The War of the Rohirrim ilginç bir konsept ve yeni bir macera sunmaktadır. Ancak önceki Yüzüklerin Efendisi filmleriyle aynı başarıyı yakalaması pek mümkün görünmüyor. Öncelikle, anime tarzı bir filmden 900 milyon dolar gişe getirisi elde etmek zor. Özellikle de pandemi sonrası gişede bu büyük bir hedef. Filmin ayrıca 13 Aralık 2024’te, yani Sonic the Hedgehog 3 ve Thunderbolts’un vizyona girmesinden bir hafta önce gösterime girmesi planlanıyor. Söylemeye gerek yok ki, filmin önünde yoğun bir rekabet var. Bu da öncekiler kadar iyi performans gösterme şansını azaltabilmektedir.

Prime Video’nun The Rings of Power dizisi ve Hobbit filmlerinin orijinal üçlemeden daha fazla eleştiriye maruz kaldı. Bu da hayranların The War of the Rohirrim’i sinemalarda görmek isteyip istemediklerini düşünmemize neden olabiliyor. İlk üç Yüzüklerin Efendisi filminin ardından böyle bir projeyi satmak daha kolay olabilirdi. Ancak filmin 2024’te bu başarıyı sürdürüp sürdüremeyeceğini zaman gösterecek. Benim açımdan bu film belli bir başarı gösterebilir. Bu tabii ki animasyon filmleri normalinde olur. The Rings of Power sonrası iyi bir film yapılacağından şüpheliyim. Fakat bunun animasyon olması umut etmeme neden oluyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.