Sinema Haberleri

The Rise of Skywalker, Üçlemenin En Az Kazanan Filmi Oldu

Skywalker destanınının kapanışını yapan “Star Wars: The Rise of Skywalker” gişede Disney‘in yüzünü güldüremedi. J.J. Abrams‘ın başında bulunduğu yapım Star Wars üçlemesi arasında en düşük gişe geliri elde eden film oldu.

Star Wars filmlerinin 9’uncusu olan “The Rise of Skywalker“ın, “The Force Awakens” ve “The Last Jedi”ın arkasında kaldığı bir sır değildi ancak gelen verilerle gişedeki başarısızlık resmileşmiş oldu. Gişede 1.07 milyar dolar elde eden “The Rise of Skywalker”, harcamalar ve film maliyeti çıkarıldığında Disney‘e 200 milyon dolar kazandırdı.

J.J. Abrams‘ın yönettiği 2015 yapımı “The Force Awakens”, 2.06 milyar dolar gişe hasılatı elde ederek eğlence devine 780.1 milyon dolar kazandırmıştı. Üçlemenin ikinci filmi “The Last Jedi”da yönetmenlik koltuğuna Rian Johnson oturmuş, yapımın 1.33 milyon dolarlık gişe hasılatından Disney‘in kasasına 417.5 milyon dolar kalmıştı.

İlgili Makaleler

“Rogue One”dan 319.6 milyon dolar kazanan ancak Ron Hoard‘ın çektiği “Han Solo” filminden 77 milyon dolar kaybeden Disney, spin-off yapımlardan vazgeçmiş, bu uğurda Obi-Wan Kenobi film projesi Disney Plus dizisine dönüştürülmüş, Boba Fett filmi de rafa kaldırılmıştı.

Star Wars‘ta dizi dönemine başlayan Disney, Jon Favreau‘nun “The Mandalorian”serisi ile yakaladığı çıkışla gayet kazançlı bir adım atmış gibi görünüyor. Siz ne dersiniz?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.