Oyun HaberleriSinema Haberleri

Nintendo, The Legend of Zelda Filmi Üzerine Çalışıyor

Nintendo, The Legend of Zelda filmi için çalışmalara başladığını duyurdu. Şirket, efsanevi oyun serisi The Legend of Zelda’nın canlı aksiyon filmi üzerinde çalıştığını doğruladı. Şirketin kıdemli isimlerinden Shigeru Miyamoto, bu yılki Super Mario Bros. filminin başarısının ardından The Legend of Zelda’nın canlı aksiyon versiyonunun yapılmakta olduğunu açıkladı.

Shigeru Miyamoto’nun Açıklamaları

Miyamoto, Nintendo Japonya’nın Twitter/X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, projenin uzun bir süredir geliştirme aşamasında olduğunu belirtti. Yapımın finansmanını Nintendo ve Sony Pictures Entertainment‘ın ortaklaşa üstlendiği ve yapımcılığını ise dünya genelinde dağıtımı da Sony’nin üstleneceği belirtildi. Yapımcılığını üstlenecek isimler arasında Avi Arad da bulunuyor.

The Legend of Zelda
The Legend of Zelda

Yönetmen ve Senarist Detayları

Canlı aksiyon Zelda uyarlamasının yönetmen koltuğunda Wes Ball oturacak. Ball, Maze Runner serisinin yanı sıra gelecek yılın beklenen filmi Kingdom of the Planet of the Apes‘in de yönetmenliğini üstlenmiş bir isim. Öte yandan, senaryo aşamasında Derek Connolly‘nin katkı sağladığı haberlere yansımış durumda. Connolly, daha önce Jurassic World, Detective Pikachu ve Kong: Skull Island gibi filmlerin senaryolarına katkıda bulunmuş bir senarist olarak tanınıyor.

Beklentiler ve Yayın Tarihi

The Legend of Zelda - Link ve Zelda
The Legend of Zelda – Link ve Zelda

Miyamoto’nun ifadelerine göre, The Legend of Zelda filmi için biraz daha zaman var. Bu durum, filmi merakla bekleyen hayranları için bir süre daha sinemalarda görmeyeceğimiz anlamına geliyor. Nintendo’nun eğlenceyi herkes için sunma hedefiyle bu projede derinlemesine yer aldığı belirtiliyor. Firmanın, bu tür büyük ürünlerin filme çekilmesiyle eğlence dünyasında varlığını sürdürme hedefi dikkat çekiyor. 2018 yılında The Legend of Zelda dizisinin de yolda olduğu duyurulmuştu fakat sonra projeden ses çıkmadı.

Önceki Başarılar ve Beklentiler

The Legend of Zelda film haberi, Super Mario Bros. filminin yarattığı büyük etkiyi takip ediyor. Super Mario Bros. filmi, 1.3 milyar doların üzerinde gişe hasılatı elde ederek 2023’ün önemli bir döneminde Barbie filmi tarafından Eylül ayında geçilene kadar yılın en yüksek hasılat yapan filmi oldu. Nintendo’nun bir başka büyük ürünü olan The Legend of Zelda’nın canlı aksiyon filmi, uzun zamandır beklenen bir yapım olması ve Nintendo hayranlarını heyecanlandırmasıyla büyük bir beklenti oluşturuyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.