Sinema Haberleri

The Batman Fragmanında Riddler Bizlere Gizemli Bir Mesaj Vermiş

Riddler, bize bazı bulmacalar hazırladı. Acaba sizi de Bruce Wayne kadar zorlayacak mı <?>

The Batman’in son fragmanını izlediğimizde, etrafta enteresan sembol ve işaretler olduğunu belki de fark etmişsinizdir. Peki ya bunların Riddler’ın sizler için bıraktığı ipuçları olduğunu hiç düşündünüz mü? (Tabii burada suç ortağı bir Warner Bros. PR ekibi de olabilir.)

YouTube player

Bu işaretler Riddler‘ın ardında bıraktığı bazı sembollere ve imzası olan soru işaretine yönelik olduğunu zaten anladınız. 2020’de yayınlanan fragmandan bu yana, her bir sembol aslında çözülmeyi bekleyen bir şifre içeriyor. Hatta, Bu şifreler bir araya geldiğinde ise “You are el rata alada” cümlesini görüyoruz. “El rata alada” İspanyolca’da “the winged rat” yani “Kanatlı Fare” anlamına geliyor; ki bu, Batman ve yarasadan nefret edenler tarafından çokça kullanılan bir sokak ağzı.

İlgili Makaleler

“You are el” ise tam olarak İngilizce’de ki URL yani web sitelerinin uzantısı anlamına gelen kelime ile aynı şekilde telaffuz ediliyor. Tüm bunlar bir araya geldiğinde ise karşımıza, “www.rataalada.com” geliyor.

Bu siteye girdiğimizde ise karşımıza Riddler‘ın bizler için hazırladığı bazı bilmeceler görüyoruz. Aynı, MS-DOS tarzı arayüzü ile karşımıza gelen sitede nispeten zorlayıcı bir kaç soru var. Eğer Riddler‘ın oyununa ortak olmak isteyip de bulmacaları çözemediyseniz haberin sonunda cevapları bırakacağız.

Her üç soruya doğru cevap vermen halinde karşına Gotham Police Departmanı‘nın Batman‘in eşgali için çizdikleri karalamaları görüyoruz.

The Batman, 4 Mart 2022′ de vizyona girecek.

Eğer hala Riddler’ ın bulmacalarını çözemediysen; cevaplar “street” (sokak), “law” (kanun) ve “Batman” olacak. Hangisinin hangi sorunun cevabı olduğunu da artık rahatlıkla tahmin edebilirsiniz. <?>

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.