Çizgi Roman Haberleri

Riddler: Year One Çizgi Roman Serisini Paul Dano Yazıyor

The Batman filmindeki Riddler karakterinin geçmişini anlatacak Riddler: Year One çizgi roman serisinin yazarı Paul Dano olacak. Riddler’ı canlandıran aktörün yazacağı hikaye ekimde satışa çıkacak.

Paul Dano, The Batman filmindeki performansı ile hayli övgü topladı. Aslında Dano daha önceden başka filmlerde de kaliteli oyunculuk performansı sergilemişti. Hatta BAFTA ve Emmy adaylıkları da vardı. Ancak yazarlığı ile pek ön plana çıkmamıştı.

Aslında Dano’nun Wildlife filminde yazarlık ve yönetmenlik geçmişi vardı. Üstelik ilk yönetmenlik deneyiminde Jake Gyllenhaal, Carey Mulligan ve Bill Camp gibi kendisinden çok daha deneyimli isimlere çalışmış olmasına rağmen kötü bir iş çıkarmamıştı. Senaryoyu da bir romandan uyarlamıştı.

İlgili Makaleler

Bu kez Riddler: Year One çizgi roman serisinde yine Dano’nun referans alacağı bir kaynak var. Filmden önce yayınlanan Before the Batman: An Original Movie Novel, karakterin geçmişi ve Bruce Wayne ile olan ilişkisi hakkında bilgi veriyordu. Kaldığı yetimhanede çocukların ona Ed-weird diye lakap takmalarından bile bahsediyordu. Dano oradaki bilgi kırıntılarını bir araya getiren bir hikaye yaratacak.

6 sayılık seriyi DC, Black Label serisinin bir parçası olarak yayınlayacak. Sayılar 15 günde bir yayınlanacak. Yani 2023’e girerken tüm hikaye satışa çıkmış olacak. Hikayeyi Stevan Subic çizecek. Bu da Subic’in DC ile ilk iş birliği olacak. DC Black Label serisinin bazı üyelerini İthaki dilimize çeviriyor. Bu da Türkçe olarak raflarda yerini alır mı dersiniz?

Çizgi roman Edward Nashton’ın kimsenin önemsemediği bir muhasebeci olduğu günlerden başlayacak. Gotham City’de yaşananları ve Nashton’ın Batman’in ilgisini çekecek kadar önemli biri haline gelmesinin hikayesini anlatacak. Serinin ismi, Frank Miller’ın ünlü Batman: Year One serisine de saygı duruşu yapıyor. Hatırlarsanız Frank Miller’ın eserini Michael Keaton da temel taşlardan biri olarak saymıştı.

Paul Dano, The Batman filmine hazırlanırken okuduğu çok sayıda çizgi romanla aslında alana aşina. Gerçi bunları profesyonel bir gözle değil, eğlenmek için okuduğunu söylemişti. Tabii bir de Gotham’ın kokusunu, evrenin lore’unu ve çizgi romanların dokusunu hissetmek konusunda fayda gördüğünü eklemişti.

Danny DeVito da Penguin Hikayesi Yazmıştı

Geçtiğimiz yıl DC, Tim Burton’ın filminde Penguin’i canlandıran Dany DeVito’ya da bir Penguin hikayesi yazdırmıştı. Hikaye ortalamanın altında kalmış, yalnızca DeVito’nun fantezilerinin bir yansıması olması sebebiyle bizleri eğlendirmişti. Penguin’in Catwoman’ı Batman’den çaldığı o hikayeden bahsettiğimiz yazımıza buradan göz atabilirsiniz.

Açıkçası Paul Dano’nun DeVito’dan daha karanlık bir iş çıkaracağı beklentisi içindeyim. Siz ne dersiniz?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.