Sinema Haberleri

Avengers 4’ün İlk Sürpriz Kaçıranları Sızdı!

Yapım süreci boyunca gizli kapaklı tutulan ve hakkında halen net bilgilere sahip olamadığımız Avengers 4 hakkında bazı söylentiler su yüzeyine çıktı.

Şimdi öncelikle en başından sizi uyaralım. Elde edilen bilgilerin doğruluğu elbette tartışılır boyutta fakat sonrasında doğru çıkması ihtimalini de göz ardı etmemek gerek. Bu yüzden, Avengers 4 hakkında herhangi bir sürpriz kaçırana maruz kalmak istemiyorsanız, bu yazıdan uzak durun. Kaçın gidin!

Bol bol Sürpriz Kaçıran bilgisine sahip haberimize giriş yapmadan önce son uyarı kısmına geldiniz! Bundan sonrası tehlikeli!

Kalanlarla beraber Unilad sitesinde paylaşılan ve Reddit kullanıcıları tarafından açığa çıkarılan bilgilere bakmaya başlayabiliriz. Çekimleri tamamlandığı günden bu yana her türlü içeriği gizli tutulan ve tuz tanesi kadar bilgilere sahip olduğumuz Avengers 4’ün yayınlanacak ilk fragmanı hakkında bazı sürpriz kaçıranlar açığa çıktı.

Reddit’in Marvel Studios bölümünde ortaya çıkan başlıkta, fragmanın nasıl ilerlediğine dair uzun bir yazı paylaşılmış. Birçok kullanıcıya göre sızdırılan bu bilgi Russo Kardeşler tarafından kasıtlı olarak yapılmış olabilir. Elimizdeki metnin çevirisi ise şöyle:

Fragman bir çiftçi gezegeninde, yerde duran hasar görmüş Infinity Gauntlet’i göstererek başlar. Kamera Gauntlet’e yaklaştıkça, Tony’nin sesi duyulur: “Kaybetmek kaderimizde vardı.” Bu sözün ardından orkestral bir müzik eşliğinde Quinjet’in, çorak bir araziye dönmüş Wakanda topraklarına indiğini görürüz ve Steve Roger “Buraya kadar geldik” der. Tony ve Nebula jetten inerek geriye kalan Avengers ekibine yaklaşır. Steve rahatlamış bir biçimde Tony’nin ismini söyler. Tony ise yenilgiyi kabul etmiş bir biçimde kafasını sallar ve buruk bir gülümsemeyle karşılık verir.

Bu sırada Marvel Studios logosu belirir ve 2012 yılında, Avengers’ın girdiği New York Savaşı’ndan kesitler gözükür. Loki şok olmuş bir halde Stark Kulesi’nin tepesinde dikilmektedir. Bir anda mavi bir ışık parlar ve kamera geriye çekilerek ekranın kararmasını sağlar. Bir sonraki sahnede Wakanda tahtında, kaskıyla birlikte M’Baku görülür. Kabileler ve Dora Milaje’den oluşmuş yeni kral korumalarıyla etrafı çevrilidir. Shuri ve Banner, laboratuvarda yeni bir proje üzerine çalışmaktadır.

Sonrasında Age of Ultron’da gözüken Hawkeye’ın ailesinin evi ve içerideki Black Widow görülür. Evdeki her şey kırılmış ve etrafa saçılmıştır. Nat, elindeki birkaç fotoğraf ve belgeyle birlikte bir tür harita üzerinde çalışmaktadır. Ani bir sahne geçişiyle elinde uzun bir kılıç tutan Thanos’un, New York sokaklarında dolaştığını görürüz. Gözleri parlayan kapüşonlu bir kişi kameraya doğru ok atarak sahne geçişine olanak sağlar. Bu ara kısımda Kuantum Diyarı’ndan bir iki sahne gözükür. Üzerinde kostümü olmayan Scott Lang’ın, patlamalardan koşarak kaçtığı görülür. Sahne buradan sonra uzaya döner.

Thor ve Valkyrie, bir Kree gemisine girerken görülür. Thor, “Eğer hikayeler doğruysa, siz evrenimizin son umudusunuz. Eğer böyle bir şey varsa bile” sözlerini sarf eder. Sonraki sahnede, yaşlanmış Tony Stark’ın, yukarı New York’ta bulunan SHIELD Karargahına doğru ilerlediği görülür. Üzerinde SHIELD üniforması ve elinde de turuncu bir evrak çantası vardır.

Banner, üzerindeki bir tür kostüm ile korku içinde kaçmaya başlar. Sonraki sahnede ise Ant-Man, bir ışık parlamasıyla izbe bir yerde ortaya çıkar. Bu noktadan sonra çevreyi kaskının içinden görmeye başlarız. Solundan sağına ve tekrar soluna baktığından sonra “Neler oluyo-” diyerek sözü kesilir ve kamera Vormir ile yıldızlara doğru döner.

Sonraki sahnede Rocket ve Nebula bir tür yeni silah üzerinde çalışmaktadır. Rocket “Bu kötü çocuğu ne zaman deneyeceğiz?” diye sorar. İkisi de birbirlerine gülümseyip yumruk çakarlar. Sahne değişir ve Iron Man’i yeni kırmızı-altın renkteki nano kostümü içinde görürüz. Hulk bir yerden önüne düşer. Thanos, tüm zırhını giymiş bir biçimde oradadır ve gülümser. Hulk da ona gülümseyerek karşılık verir.

Sonraki sahnede Japonya gözükür. Avengers kostümleri içerisindeki War Machine, Nat ve Steve, Yakuza Mafyası tarafından etrafı çevrilmiş biçimde görülürler. Hawkeye (Ronin), herkesin arkasından ortaya çıkarak Avengers’a doğru yürür. Clint ve Natasha arasında gerilimi yüksek bakışmalar yaşanır.

Sahne kesilerek Sanctum’a geçer ve Wong’un, Dr. Strange ile bir portal yardımıyla konuştuğunu görürüz. Sahne siyah fonla kesilerek Tony Stark ve Ant-Man’e döner. Sahne kıyamet sonrasını andıran bir New York şehridir. Birkaç ani sahne geçişi ardından Captain Marvel’i havada süzülürken, elleri ve gözleri ateşler içerisinde görürüz.

Gamora, Ruh Taşı’nın içerisinden Thanos’a çığlık çığlığa bağırır. Bu sırada Loki ve Thor’un Chitauri ile savaştığını görürüz. Tony, Wakanda taht odasında buluştuğu Steve’e yeni bir kalkan verir. Tony, turuncu evrak çantasını açtığı sırada Scott ona parlayan bir bileklik verir. Tony, “Bu nasıl mümkün olabilir?” diye söze girer ve sahne Iron Man ile Ant-Man’in, Kuantum Diyarı’ndan geçişlerini gösterir. Tony ve Scott, 2012’deki New York Savaşı’na gelmiştir.

Son sahnede Thanos’un eldivenindeki taşlardan birinin yok olduğunu gösterir. Hızlıca ayağa kalkar ve zırhını düzelterek delice gülümser.

Son olarak ekrana filmin ismi gelir:

Avengers: Annihilation

Logonun ardından SHIELD Karargahı’nda antrenman yapan Hulk gözükür. Black Widow ve Steve onu izlemektedir. Steve, Hulk’a neden durmaksızın çalıştığını sorar. Hulk, Banner sesiyle “Rövanşım çok yakında olacak. Hissedebiliyorum!” sözlerini kullanır ve fragman biter.

Sızdırılan bilgi burada bitiyor.

Birçok kullanıcıya göre bu tamamen baştan aşağıya saçmalık. Hatta bunun bir hayran tarafından yazıldığı ve sızdırılmış gibi gösterildiği bile söylendi. Daha önce yukarıda da bahsettiğim üzere Russo Kardeşler, sahte bir fragman sızdırıp yanlış bilgi yaymak istemiş olabilirler. Son dönemde Avengers 4 hakkında o kadar çok söylenti haber yapıldı ki bunların hepsinin sahte olduğu gibi sızdırılan metin gerçek bile olabilir. Bana kalırsa olmaması daha iyi çünkü bazı yerlerde gerçekten çok ucuza kaçılmış olabileceğini hissettim. Infinity War filmini fazlasıyla beğenmiş biri olarak finali bu kadar kolay bir biçimde tamamlamayacaklarını umuyorum.

Burada kulağa tek mantıklı gelen yeni filmin ismi. Birkaç hafta önce çıkan başka bir sızıntı haberde, Avengers 4 filminin isminin Annihilation olacağı söylenmişti. Yok oluş anlamına gelen bu kelime neyi ifade ediyor, açıkçası pek fazla fikir üretemiyorum. Yok olan evrenin yarısından mı bahsediliyor, yoksa yok olacak olanlar hakkında mı?

Bana kalırsa Captain Marvel vizyona gireceği ya da girdiği zamanlarda Avengers 4 hakkında en net bilgiler Marvel Studios tarafından açıklanacaktır. Hazır filmin gazı varken, firma yetkilileri bunu iyi bir reklam kampanyası olarak kullanmayı akıl edeceklerdir.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.