Oyun Haberleri

Google, Oyun Devlerinin Rakibi Oluyor

Gün geçtikçe büyüyen oyun dünyasında rekabet alevlenirken, pazar payından daha geniş dilimi gözüne kestiren büyük aktörler hamlelerini art arda yapıyor. Microsoft’un dev firmaları satın alma atağına karşılık vermekte gecikmeyen Google‘ın oyun piyasasına gireceği konuşuluyor.

The information’ın verdiği habere göre Google, aylık ödeme sisteminin bulunduğu bir oyun platformu üzerinde çalışıyor. Yeti adı verilen projeyle Playstation Now ve XBOX Game Pass’e rakip olmayı hedefleyen Google, uzaktan oyun aktarımına odaklanıyor. Bulut sisteminin işe dahil olmasıyla birlikte, akıllı televizyonlar bile, sadece bir kontrolcü aracılığı ile bu oyunları çalıştırabilecek. Aman tanrım! Pahalı konsollara gerek kalmayacak mı yoksa?

Tamam tamam ciddileşelim ve bakalım Google’ın sistemi nasıl çalışıyor: Sistem internet üzerinden çalışacak. Kullanıcının seçtiği oyun uzaktaki bir bilgisayarda çalışıp, kullanıcının ekranına yansıyacak. Böylece kullanıcının oyunları ve güncellemeleri indirmesine gerek kalmayacak. Sistemdeki tek sıkıntı, internet hızının yavaş kalması durumunda oyunda olacak gecikmeler.

Bir diğer büyük haber de Google’ın bir konsol üzerinde çalıştığı… Sony, Microsoft ve Nintendo yakın zamanda Google’ı konsol rakibi olarak karşılarında görecekler. Hatta Google yeni oyun platformunu da yanında getirecek. Konsol hakkında henüz pek bilgi olmasa da eski Sony ve XBOX yöneticisi Phil Harrison‘ın Google’da çalışmaya başladığını hatırlatalım.

Bütün bu gelişmeler doğrultusunda Google‘ın konsol algımızı yeniden şekillendirmesi olası… Telefon, tablet, televizyon ve bilgisayar gibi ekranı olan her cihazla uyumlu, taşınabilir bir konsol hiç de fena olmaz hani!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.