Edebiyat

İmparatorluk Denen Bir Anı, Arkady Martine’nin Teixcalaan İkilemesini Başlatıyor

Arkady Martine tarafından yazılan Teixcalaan ikilemesinin ilk kitabı İmparatorluk Denen Bir Anı, İthaki Yayınları‘ndan çıktı.

Hugo En İyi Roman Ödüllü Teixcalaan ikilemesinin ilk kitabı İmparatorluk Denen Bir Anı‘da, Arkady Martine okurları gizemli bir yıldızlararası yolculuğa davet ediyor.

Büyükelçi Mahit Dzmare, çok sistemli Teixcalaan İmparatorluğu’nun merkezine vardığında, küçük ama bağımsız bir yerleşim olan Lsel İstasyonu’nun önceki büyükelçisinin, yani selefinin öldüğünü öğrenir. Büyükelçinin ölüm sebebi belirsizdir ve imparatorluk sarayında entrikalar baş gösterirken Mahit sıradaki kurbanın kendisi olduğundan şüphelenmektedir.

Mahit hem cinayetin arkasındakileri keşfetmek, hem hayatta kalmak hem de istasyonunu Teixcalaan’ın durmak bilmeyen yayılmacı politikalarından kurtarmak zorundadır. Bunları yaparken de tehlikeli bir oyun oynaması ve istasyonunu yok edebilecek ya da onu kurtarabilecek kudretteki bir sırrı saklaması gerekmektedir.

“Çarpıcı bir ilk roman. Muhteşem!” – Rick Riordan

“Siyasi uzay operasıyla iç içe geçmiş bir cinayet hikâyesi. Kitap, okurları eşsiz bir kültür ve topluma davet ediyor.” – Martha Wells

“Her yönüyle muhteşem bir uzay operası. Bayıldım!” – Ann Leckie

“Bu kitapta sevdiğim her şey var: kimlik bunalımı, beklenmedik aşk, karmaşık siyaset ve kurnaz maceracılar. Eğlenceli ve büyüleyici.” – Charlie Jane Anders

520 sayfadan oluşan romanı Asena Burcu Şahin, Türkçeye çevirdi.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.