Oyun Haberleri

Hard West, Zorlu Bir Oyun Olacak

hard-west-banner

Başlıkta biraz beceriksizce kelime oyunu yapmaya çalıştık ama Hard West’in arkasındaki firma oldukça becerikli gözüküyor. Birçok farklı ögeyi bir araya getirerek, yepyeni bir oyun ortaya çıkartmışlar.

Kickstarter projesinde istediği bütçeyi kısa sürede toparlayıp, üzerine daha fazlasını da elde eden CreativeForge Games, Hard West’i çok yakında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Oyunun ismi zaten biraz olsun kendisini belli ediyor. Hikayemiz vahşi batıda geçecek. Ama ne hikaye!

Öncelikle bu oyun hakkında karşınıza çıkacak diğer tüm haber ve incelemelerde, en azından bir kere olsun X-Com adını göreceksiniz. Çünkü bu oyun adeta X-Com mekaniklerini alıp, kendine has dünyası ile harmanlamış. Piyasada mantar gibi türeyen X-Com klonları gibi bir oyun olmayacağının garantisini, oyun içi görseller ve videolardan da hemen anlayabilirsiniz.

hard-west-gorsel-003

Vahşi batı dedik ama işin içerisine Lovecraftvari büyücüler ve kültler eklenmiş. Hikaye oldukça karanlık. Hard West’in dünyası yaşamaya uygun değil, yaşam almaya uygun. Topraklarda ekin yetişmiyor, her tarafta çeteler kol geziniyor, su bir insan hayatından daha pahalı. Hemen hemen Hard West’in dünyasını böyle anlatabiliriz sanırım.

Oyunun dövüş mekanikleri oldukça ilginç tasarlanmış. Birçok farklı faktör olmasına karşın, dövüşlerin 5 ile 15 dakika arasında süreceği belirtilmekte. Bunun arkasında yatan sebep ise düşmanların bir ya da iki mermi ile ölebilmesi. Elbette aynı şekilde sizin de iki sıkımlık canınız var. Bunu da aklınızın bir köşesinde tutarak, tur-tabanlı harita üzerinde iyi bir strateji belirlemeniz gerekiyor.

hard-west-gorsel-002

Hard West, Ricochet adı verilen bir sistem ile kıvrımlı atışlar yapmanızı sağlıyor. Şöyle ki, yan sokaktan çıkmakta olan bir düşmanın karşısına geçmek yerine hemen çaprazınızda duran varillere ateş ederek, onu öldürme şansınız var. Bu sistemi başka bir oyunun kullandığını hatırlayamıyorum. Ancak gördüğüm kadarıyla Hard West içerisinde hayat kurtaracak bir deneyim olacak.

Oyun Steam desteği ile önümüzdeki sonbahar ayları içerisinde oyunseverlerle buluşacak. Call of Juarez ve Dead Island’in geliştiricisi CreativeForge Games’in bir güzelliği de oyunu Erken Erişim ya da Önsipariş saçmalığı ile piyasaya sürmeyecek olması. Eğer oyunun içeriği hoşunuza gittiyse, Hard West’i Steam üzerinden yakın markaja alın derim.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.