Oyun Haberleri

Shadow Gambit Yapımcısı Mimimi Games Kapanıyor

Strateji gizlilik türünün en büyük destekçilerinden biri olan Mimimi Games, Shadow Gambit’le birlikte stüdyonun kapanmaya hazırlandığını açıkladı!

THQ Nordic’in yayıncılığında çıkan Desperados 3, Daedelic Entertainment eşliğinde yayımlanan Shadow Tactics: Blades of the Shogun ve son olarak Mimimi Games ekibinin tek başına dağıtımcılığını ve yayımcılığını üstlendiği Shadow Gambit: The Cursed Crew’un ardından Mimimi ekibi şirketin fişini çekiyor.

Mimimi  Games

Ekibin kurucuları Dominic ve Johannes‘in blog yazısıyla birlikte paylaştığı duyuruda 2011’den bu yana dur durak bilmeden yeni bir oyunun üretim sürecine dahil olmaları, kısıtlı bütçeleri ve ailelerine zaman ayıramamaları gibi sebepler silsilesi sonucu frenlemenin tam zamanı olduğunu söylediler.

Şirketin kurucuları Dominic ve Johannes blog yazısında süreci şu şekilde değerlendirdi:

Oyun yaratma konusundaki 15 yıllık yolculuğumuza baktığımızda, hepinizden aldığımız inanılmaz sevgi ve destek için minnettarız. Yaptığımız her oyuna değer verdik ve stüdyo olarak başardıklarımızla gurur duyduk.

Aynı zamanda, hayatımızın son on beş yılını giderek daha iddialı oyunlara adamak bize ve ailelerimize ağır bir hasar verdi. Shadow Gambit’in piyasaya sürülmesinden sonra sağlığımıza öncelik vermenin ve çok yıllı başka bir üretim bandına kaydolmak yerine frenleri çekmenin doğru zaman olduğuna karar verdik.

Açıklamayla birlikte Mimimi Games, Shadow Gambit’in yaptığı çıkış sayesinde ekipteki çalışanlara bonus ikramiye sunabileceklerini belirtti. Aynı zamanda ekipte yer alan tüm yetenekli çalışanlar için yeni pozisyon arayışında bulunuyorlar.

Mimimi Games

Geçtiğimiz haftalarda çıkış yapan Shadow Gambit ise geliştirilmeye devam edecek. Mimimi Games ekibi “Bu, yeni bir büyük oyunun yapımına başlamayacağımız anlamına gelse de, Shadow Gambit’i tamamen desteklemeye devam edeceğiz. Halihazırda tüm platformlarda geçerli bir yama üzerinde çalışıyoruz ve bu yılın sonlarında en az bizim kadar seveceğinizden emin olduğumuz büyük bir içerik de planlıyoruz” dedi.

Ayrıca şirketin kapanmasının ardından ekibin tüm oyunları satışta kalmaya devam edecek. Blog yazısının detaylı haline ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.