Haberler

Crunchyroll Artık Resmen Sony’nin

Funimation‘dan sonra Crunchyroll da Sony Group bünyesine katıldı. 8 ayda tamamlanan satın alma eğlence devine 1.175 milyon dolara mal oldu.

Sony‘nin, anime yayın servisi Crunchyroll‘ü gözüne kestirdiğinin duyumlarını geçtiğimiz Ekim ayında almıştık. Aralık 2020‘de duyurulan satın alım süreci nihayet tamamlandı ve Crunchyroll resmen Sony Group bünyesine dahil oldu.

Sony‘ye bağlı Funimation‘dan yapılan açıklamada; anlaşmanın sonuca bağlandığı ve satışın 1.175 milyon dolara tamamlandığı belirtildi. 200’den fazla ülkede 120 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan Crunchyroll‘u bünyesine katan Sony, anime yayın akış hizmetinden etkinlik ürünlerine ve video oyunlarına kadar tüm Crunchyroll teliflerine ve hizmetlerine sahip oldu.

2017 yılında da 149 milyon dolara Funimation‘ı satın alan Sony, iki marka ile en kısa sürede birleşik bir anime abonelik deneyimi yaratmayı planlıyor. Sony Group Corporation Başkanı ve CEO’su Kenichiro Yoshida, Crunchyroll‘un Sony Group‘a dahil olmasından duydukları heyecanı şu sözlerle ifade etti: “Anime, dünyanın dört bir yanındaki izleyiciler arasında duygu uyandıran ve onlara ilham veren, hızla büyüyen bir mecra. Crunchyroll ve Funimation’ın işbirliği, anime topluluğunun kalbi olan yaratıcılara ve hayranlara daha da yakınlaşmamızı sağlayacak. Anime aracılığıyla dünyaya daha da muhteşem eğlence sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Crunchyroll‘un Sony‘nin mevcut anime projelerine muazzam bir değer kattığını belirten Sony Pictures Entertainment Başkanı ve COE’su Tony Vinciquerra ise, “Crunchyroll ve Funimation ile hayranlar için en üst düzey anime deneyimini yaratmaya ve ortaklarımız, yayıncılarımız ile son derece yetenekli içerik oluşturuculara, içeriklerini dünyanın dört bir yanındaki izleyicilere sunmaya devam etmeleri için benzersiz bir fırsat sunmaya kararlıyız. Crunchyroll’un eklenmesiyle, anime hayranlarına daha önce hiç olmadığı gibi hizmet etmek ve anime deneyimini seçtikleri herhangi bir platformda, istedikleri her yerde ve her şekilde sunmak için benzeri görülmemiş bir fırsata sahibiz. Amacımız, mümkün olan en kısa sürede birleşik bir anime abonelik deneyimi yaratmak.” dedi.

Artık hem Funimation‘a hem de Crunchyroll‘a sahip olan Sony‘nin sunmayı planladığı birleşik anime abonelik hizmetini görmek biz anime severler için eğlenceli olacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.