Sinema Haberleri

Project Hail Mary Uyarlamasında Ryan Gosling Başrolde!

Andy Weir‘in çok satan romanı Project Hail Mary (Kurtuluş Projesi) film uyarlamasında Ryan Gosling başrolde olacak! Gosling aynı zamanda film için yapımcılık da üstlenecek.

Yönetmen koltuğunda ise daha önce duyurulduğu üzere usta ikili Christopher Miller ve Phil Lord yer alacak. Senaryo yazarlığını ise Drew Goddard üstleniyor. Projenin yapımcıları arasında ise Amy Pascal, Aditya Sood, Rachel O’Connor ve tabii ki Andy Weir bulunuyor.

Ryan Gosling
Ryan Gosling

Vizyon Tarihi Belli Oldu

CinemaCon’da açıklanan bilgiye göre, Project Hail Mary‘nin prodüksiyonuna yaz aylarında başlanacak ve film için 2026 vizyon tarihi belirlendi. Amazon MGM Studios tarafından dağıtılacak olan film, Gosling’in canlandıracağı Ryland Grace‘in hikayesini anlatacak.

🔸 Marslı Kitabının Yazarı Andy Weir ile Yaptığımız Röportaj – FRPNET
Andy Weir - Project Hail Mary
Andy Weir – Project Hail Mary

Hikaye Özeti

Ryland Grace, umutsuz bir görevde hayatta kalan tek kişidir. Eğer başarısız olursa, insanlık ve dünya yok olacaktır. Ancak Ryland, kendi adını bile hatırlamıyor. Uyandığında kendisini evinden milyonlarca mil uzakta, yanında sadece iki cesetle bulur. Mürettebat arkadaşları ölmüş, anıları bulanık bir şekilde geri dönerken, Ryland imkansız bir görevle karşı karşıya olduğunu fark eder. Uzayda hızla ilerlerken, imkânsız bir bilimsel gizemi çözmek ve türüne yönelik yok olma tehdidini alt etmek zorundadır.

Andy Weir’in kaleme aldığı Project Hail Mary‘nin Türkçe baskısı Kurtuluş Projesi incelememizi buradan okuyabilirsiniz.

Project Hail Mary çekimleri için Ryan Gosling bu sene sete girecek gibi görünüyor. Filmde başka hangi oyuncuların yer alacağı henüz net değil. Ancak Project Hail Mary’nin 2026’da sinemalarda gösterime gireceği kesin. Detaylar ve yeni gelişmeler için takipte kalın!

Project Hail Mary kitabını satın almak isterseniz sizi buraya alalım.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.