Dizi Haberleri

Neil Gaiman, Sandman Dizi Uyarlaması Hakkında Yeni Detaylar Paylaştı

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz Temmuz ayında Netflix, Neil Gaiman’ın kült çizgi roman serisi Sandman’in dizi uyarlamasının yolda olduğunu duyurmuştu. Dizinin hakkında henüz somut bilgiler paylaşılmamış olsa da Gaiman, uyarlama hakkında yeni detaylar paylaştı.

Biliyorsunuz ki Netflix uyarlaması, Sandman’i izleyicilerle buluşturmak adına bulunulmuş ilk girişim değil. 1991’den beri süren bu çabalar hakkında, Day 6 adlı radyo programına konuşan Gaiman, bu girişimlerden ilkini, bizzat kendisinin reddettiğinden bahsetti:

‘Hayır,’ dedim, ‘lütfen bunu yapmayın. Ben, çizgi romanları halihazırda yazmaktayım ve şimdi çıkacak bir film, her şeyi mahvetmekten başka bir işe yaramaz.’

Buna karşın Gaiman, Netflix uyarlamasında yapımcı ve yazar olarak büyük bir söz hakkına sahip. Yazar, aynı röportajda, bu uyarlamada yapacakları değişikliklerden de bahsetti. Gaiman, Sandman uyarlamasının çizgi romanların yazıldığı zaman dilimi yerine günümüzü yansıtacağını şu sözlerle açıkladı:

Düsturumuz Sandman’e sadık kalmak fakat 1980’lerde kalmış bir eser yerine şimdiye gelmiş bir uyarlama yaratmak.

Sandman’in birinci sayısında, Morpheus’un, Rüyalar Lordu’nun, kaçırılmasından kaynaklanan bir uyku salgını vardı. Morpheus 1916’da kaçırılıyor ve 1988’de serbest kalıyordu. Uyarlamada, esareti neredeyse 80 yıl yerine 110 yıl sürecek ve bu da işleri değiştirecek.

Tam olarak hangi işlerin değişeceği açık olmasa da Gaiman’ın şu sözlerine bakarak, ana karakterin çizgi romanlardan tanıdığımız Morpheus olarak karşımıza çıkacağı belli:

O, kasvetli herifin teki. Bir insan sayılmaz ama kesin standartları ve sorumlulukları var. Bu sorumlulukları da, ahlaki yükümlülüklerini de elinden geldiğince yerine getirmeye çalışıyor – kendi standartları pek insancıl olmasa da.

Bunun yanı sıra yazar, Morpheus’un dış görünüşünün tıpkı çizgi romanlardaki gibi, zaman ilerledikçe değişeceğini de doğruladı. Ayrıca bu röportajda Gaiman’ın, Morpheus’dan bahsederken onu “tamamen berbat halde” tamlaması ile tanımladığına da dikkat çekelim.

Sandman dizi uyarlaması ile ilgili potansiyel oyuncu kadrosu, çıkış tarihi gibi esas bilgilere henüz sahip değiliz. Bildiğimiz tek şey, dizinin Netflix’de izleyiciler ile buluşacağı.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.