Sinema Haberleri

Netflix, Bioshock Film Uyarlaması Üzerinde Çalışıyor: Düşük Bütçeli Bir Yapım Olacak

Bioshock çılgın atmosferi, harka dizaynı ve ilginç hikayesiyle birçok oyuncunun severek oynadığı bir oyundur. Hatta steampunk oyunların kralı bile diyebiliriz. Bioshock film uyarlaması ile ilgili Netflix’ten bir haber gelmişti. Netflix yaptığı duyuruya göre Bioshock’un renkli dünyasını ekranlara taşımayı planlıyordu. Bioshock oyun dünyasının temellerinden olduğu için bu filmin de oldukça iyi bir uyarlama olması gerekecek. Bu yılın başlarında yapılan bu film duyurusunun ardından, film bir yönetmen ve yazarla birlikte ilgi çekmeye başladı.

Netflix yönetmenlerle ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

Francis Lawrence (The Hunger Games: Catching Fire, I Am Legend, Slumberland) live-action film uyarlamasını yönetmek için Michael Green’le (Logan, Blade Runner 2049, Death on the Nile) senaryoyu yazmak için bir araya geldi.

Her ikisi de harika işlere imza attı, bu yüzden hayranlar heyecan duymalı. Şubat ayında Netflix’in Geeked Twitter hesabı üzerinden atılan kısa bir tweet, 2K ve Take-Two Interactive’in 2007 yapımı oyunun film versiyonunu duyurdu.

Temmuz 2024’te yapımcı Roy Lee, Bioshock film uyarlaması için yönetmen Francis Lawrence ile hala çalıştığını söyledi. Ancak filmin belirlenen bütçesi düştü. Bu nedenle daha kişisel bir hale dönüştü. Lee şunları söylüyor:

Yeni yönetim bütçeleri düşürdü. Bu yüzden çok daha küçük bir versiyon yapıyoruz. Daha büyük bir projenin aksine daha kişisel bir bakış açısı olacak.

Oyun Hakkında Bilgiler ve Bioshock Film Uyarlaması İle İlgili Düşüncelerimiz

BioShock, 1960 yılında uçağı okyanusun üzerine düşen isimsiz bir kahramanın su altındaki zengin, art deco bir şehre giden bir asansör bulmasını konu alan bir bilimkurgu gizemi. Şehir muhteşem görünüşünün aksine mükemmellikten çok uzak. Randian iş adamı Andrew Ryan’ın buluşu olan Rapture şehri, kapitalizmin, ayrımcılığın, bireyciliğin ve Objektivizmin yaygınlaşmasına izin verecekti. Bilim adamları, halkın çoğunu doğal olarak çılgın kabus canavarlarına dönüştüren genetik yükseltmeler geliştirdiler. Oyuncu ise bu dünyada hayatta kalmalı. Karakter, kendi geçmişinin gizemini, şehirde neler olduğunu bir araya getirmeli. Sizi görür görmez öldürebilecek korkunç Big Daddy’lerden kaçınmak zorundasınız.

BioShock film olarak yapılması çok zor bir oyun. Oyunun başarısının büyük bir kısmı oyuncunun seçimine -ya da seçimsizliğine- bağlı. Korkunç bir hayatta kalma korku oyunu, ama aynı zamanda sadece saatler süren oyun boyunca öğrendiğimiz karmaşık bir geçmişe ve arka plana sahip. Bu elbette imkansız bir görev olduğu anlamına gelmiyor ancak kesinlikle usta bir el gerektirecek.

Şu ana kadar bu duyurulardan başka bir şey bilmiyoruz. Tarih, saat ya da bu türden herhangi bir şey ortaya çıkmadı. İlk oyunun bir uyarlaması olup olmayacağını bile bilmiyoruz. Duyuruda “franchise” deniyor, bu da BioShock 2 veya BioShock Infinite’ten de öğeler ödünç alabileceği anlamına geliyor. Ancak söylemeye gerek yok, daha fazla güncelleme alana kadar nefesimizi tutarak bekleyeceğiz. Ve unutmayın: “Bir adam seçer; bir köle itaat eder.”

YouTube player
BIOSHOCK BAŞLANGIÇ SAHNESİ

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.