Haberler

World of Darkness Oyunları, Filmleri ve Dizileri İçin Çalışmalar Başlıyor!

world-of-darkness-banner

White Wolf, World of Darkness‘ın geleceği ile bilgileri bir bir sevenleriyle paylaşmaya devam ediyor. Bir World of Darkness etkinliği olan Tenebrae Noctis’deki sunumlarında ve ardından gerçekleşen soru-cevap oturumunda, White Wolf’un CEO’su Tobias Sjogren ve Baş Yazar Martin Ericsson, Paradox Interactive bünyesine katılması ardından White Wolf’un şu anki konumu ve gelecek projeler hakkında konuştular.

Sjogren’in daha önce de belirttiği gibi, White Wolf World of Darkness çatısı altındaki başlıklarla ilgilenecek. Yayıncı bir yandan rol yapma oyunları için materyaller ve bilgisayar oyunları gibi birçok platform üzerinde çalışırken, bir yandan da tüm ürünleri bir bayrak altında toplayacak tek bir metaplot hazırlayacak. Ericsson ise bu metaplotun özellikle 21. yüzyılı küresel ölçekte inceleyecek modern hikayeler anlatacağını ve odağın yavaş yavaş Amerika Birleşik Devletleri’nden Avrupa’ya, Rusya’ya ve Orta Doğu’ya kayacağını açıkladı.

Bugüne kadar doğru olarak kabul ettiğimiz içeriğin bir kısmı ise metaplotun takip ettiği yeni yol nedeniyle geçersiz sayılacak. Bu da World of Darkness için günümüz dünyasının gerçeklerini yansıtan ve oyun içindeki “kıyamet alametleriyle” paralel giden, yeni bir tarih demek. Ericsson bu tarihi sürecin büyük ihtimalle 2003’ten başlayacağını ve çeşitli ürünlerle yıllar içerisinde ilerleyeceğini belirtiyor.

world-of-darkness

İkili, ortaklarıyla görüşmelerinin devam ettiğini belirtti fakat yeni bir proje duyurusunda bulunmadı. Bunun yanında, hayranlardan gelen ısrarları da kesinlikle göz önünde bulundurduklarını belirttiler. Sjorgen özellikle biraz daha geri planda kalmış olan kart oyunu Vampire: The Eternal Struggle’ı projesini geliştirmek için kişisel bir istek duyduğundan da bahsetti.

İkilinin açıkla ilgilendiklerini belirttikleri olası bir proje ise 2004 yılında çıkan ve hala oynayanların kalbinde ayrı bir yere sahip olan Vampire: The Masquerade – Bloodlines’ın devamı. Bloodlines’ın yanında lafı geçen diğer bir bilgisayar oyunu ise Hunter: The Reckoning oldu. Hunter: The Reckoning’in bilgisayar oyunu olarak başarıyı yakalayabilen iki White Wolf ürününden biri olduğunu belirten Ericsson, Hunter’ın da bir devam oyununun muhtemel olduğunu ekledi.

Ayrıca Sjorgen ve Ericsson, resmi olmayan işlerin geliştiricileri ile de görüştüklerini söyledi. Project Vaulderie’nin (Unity ile Bloodlines’ı tekrar yapmayı amaçlayan, hayran yapımı bir proje. Ne yazık ki CCP’nin ihtarnamesi üzerine iptal olmuştu. Yapımcılarıyla görüştüklerinden bahseden Sjorgen, bu konuda şöyle bir yorumda bulunuyor: “Bize kalırsa, yaratıcı insanlarla konuşmak, onları avukatlarla konuşmaya zorlamaktan çok daha iyi bir tercih“.

İnteraktif yapımlar konusunda oldukça tecrübeli olan Ericsson’un dediğine göre LARPlar da yeniden şirketin odağı olacak. Mind’s Eye Theater’a verilen desteğin yanında, White Wolf kendi resmi LARP etkinliklerini de düzenleyecek.

world-of-darkness-vampire

Herkesin en çok merak ettiği konulardan biri olan MMO’ya gelince ise, ikili bu çapta bir oyunun bu sezon oyuncuyla buluşmasının, daha önce bu konuda hiçbir çalışması olmayan White Wolf’un kapasitesini aştığını belirtiyor. Tarih için açık bırakılan kapıya, Ericsson’ın yaptığı yorum ise CCP’de çalışan birçok kişinin bu oyunun gerçekleşmesi için gecelerini gündüzlerine kattığı ve bu emeklerin kesinlikle boşa gitmeyeceği yönünde.

Ericsson şakayla karışık bir şekilde, eğer 2021’de kadar HBO ya da Netflix’de bir dizileri olmazsa kendilerini başarısız sayacaklarını söylüyor ve şu sözleri de ekliyor: “Hedeflerimiz gerçekten çok büyük çünkü biz bu dünyanın Star Wars, Game of Thrones ve diğer büyüklerle zirveye ait olduğuna inanıyoruz. Ve şimdi elimizde bunu gerçekleştirmek için bir fırsat var. İşte hedeflerimizin boyutu bu kadar büyük, bundan daha azı için vakit harcamaya değmez“.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.