Haberler

Harry Potter Hayranından Şaşırtıcı Hogwarts Savaşı Tespiti

harry-potter-banner

Harry Potter serisinin son filmini izleyen herkes, Hogwarts Savaşı’nın olduğu bu sahneyi hatırlayacaktır. Bu sahnede kahramanlarımız okulun avlusunda koşuşturuyorlardı.

Bu sahne klasik bir aksiyon sahnesi gibi görünse de aslında basit bir sahneden çok daha fazlasıymış doğrusu. Pek çok yaratık tarafından saldırıya uğrayan Harry, Ron ve Hermione’nin bu sahnesi öylesine çekilmiş bir savaş sahnesinden daha öte!

Bunu fark eden ise Rawenclaw-enfp isimli bir Tumblr kullanıcısı. Kullanıcının sahneyi açıklama şekli ise şöyle:

Arkadaşlar, daha demin bir şey fark ettim!

Son filmde Harry, Ron ve Hermione’nin koşuşturduğu bu sahnenin, şu ana kadar sadece filme aksiyon unsurları katılsın diye eklendiğini düşünüyordum.

YouTube player

Fakat sonra.

BİR ŞEY FARK ETTİM!

Sahnede sırasıyla şunlar oluyor;

Önce, büyük iğrenç bir yaratık, büyük bir silahla bizimkileri öldürmeye çalışıyorlar ve kahramanlarımız bir şeyin arkasına saklanıyor.

harry-potter-troll

Sonra, işin içine örümcekler giriyor. Bir sürü örümcek!

harry-potter-ron-spider

Ardından, bir kurt adam görüyoruz.

harry-potter-werewolf

Son olarak ise ruh emiciler karşımıza çıkıyor.

ruh-emici

Tamamiyle bu sırada.

Hâlâ anlamadınız mı?

Büyük iğrenç bir yaratık, büyük bir silahla bizimkileri öldürmeye çalışıyorlar ve kahramanlarımız bir şeyin arkasına saklanıyor. Örümcekler. Bir sürü örümcek! Sonrasında ise bir kurt adam görüyoruz! Vee ruh emiciler!

Bu sahne, sadece bir aksiyon sahnesi değil bir sanat eseri ve o kadar önemli bir sahne ki; çünkü bu yaratıklar daha önce kahramanlarımızın dövüştüğü yaratıklar ve bu sahnede onlarla bir kez daha karşılaşıyorlar. Sahne, Harry, Ron ve Hermione’nin buralara kadar gelirken neler yaşadıklarını ve ne kadar büyüdüklerini gösteriyor.BuHarry Potter tarihinin en iyi göndermesi.
Bu engeller, daha önceki maceralarında karşılaştıkları ve yendikleri şeylerin birer yansıması.

Bunu daha önce fark etmiş olanlarımız vardır muhtemelen. Filmleri yıllar sonra izleyince insanın aklına gelmiyor tabii fakat art arda izleyen olduysa bilgileri tazeyken bunu fark etmiş olabilir. Yine de ilginç bir tespit olmuş.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Serinin beyazperdeye aktarılan sinema filmleri ve kitapları yayınlanmalarının üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin şüphe yok ki her zaman hayranlarını şaşırmaya devam etmekte. Gözümden kaçan bir nokta olabileceği ihtimali nedeniyle
    HP filmlerini izlerken her zaman pür dikkat, yoğun bir konsantrasyonla izlemeye özen gösteriyorum. (Elbette bunda sıkı bir Potterhead olmamın ve seriye en yüksek sevgi bağıyla bağlı olmamın payı da var.) Ama bazı Potterhead lerin yapmış oldukları tespit ve bazı boşlukları doldurmak üzere ortaya çıkarmış oldukları noktalar o kadar hayret verici ve detaylı araştırma isteyen tespitler ve noktalar oluyor ki insan ”Acaba 40 yıl düşünsem farkına varabilir miydim?” sormadan edemiyor. Bu tespit onlardan bir tanesi değil ama yinede oldukça şaşırtıcı ve inanılmaz. Her şeyin bu kadar ince elenip sık dokunulduğunu görünce insan Harry Potter’a günden güne daha fazla aşık olmakatan kendini alamıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.