Ejderha Mızrağı

Gnomlar

dragonlancelogo

ejderha-mizragi-gnomeGnomlar, Sancrist adasında bulunan Boşver Dağı’nda yaşamaktadırlar. Gnomlar, Krynn’in cılgın mucitleridirler; hayal edilebilen herhangi bir makineyi dizayn edebilirler. Cücelerle uzaktan akraba olan ve söylentilere göre gnomeları cüce ve kenderlere dönüştüren Grimücevherin ardından koşan gnomlar, taş ile yapabilecekleri her aleti ya ihtiyaçları olduğu için ya da meraktan yapmaya çalışırlar. Gnomlar yaklaşık 350 sene yaşarlar.

Hayatlarının başında, her gnoma bir Yaşam Araştırması verilir. Fikir, ataların hayatlarını adadıkları konulardan çıkmıştır. Bu araştırmayı, gnomun kendisi, hayatının dinlenmeyle geçecek olan ikinci bölümüne başlamadan önce bitirilmelidir. Örneğin, yaşam araştırması bir tırnak hakkında yapılan geometrik bir çalışması olabilir. Görevin, o gnomun ailesinin görevlerine uygun olduğu Lonca altkomisyonu tarafından onaylandıktan sonra, gnom tüm hayatını bu Araştırma’yı bitirmeye adar. Nadiren Lonca bir araştırmanın bitmesini onaylar—bunun anlamıysa o konu hakkında sorulacak başka sorunun olmadığı zamalardır.

Gnomlar bir şeyler icat etmeleriyle ünlüdürler. Basit bir icat yapabilecek olmalarına rağmen, gnomlar işi tamamlamadan önce icata binlerce ip, kasnak, manivela,garip cihaz ve buhar motoru ekler. Peki ‘başlat’ düğmesi çalışmazsa ne olur? Gnom önlemini almış ve mümkün olabilecek en az beş tane yedek sistemi çalıştıran düzeneği ana sisteme eklemiştir!

Tüm bu buluşlar bedelsiz yapılmıyor tabii ki. Bir gnomun yaptığı icat sadece nadiren sorunsuz çalışır (neden gnomların “Şuna bak!” demek için 34 farklı cümle kurabildikklerini sanıyordunuz). Örneğin, gnomlar Büyük Ejderhaları yok edebilecek bir alet icat ettiler. Aletse bunun yerine Boşver Dağı’nın tepesini uçurdu. Eğer bir gnomun icatları çokça çalışıyorsa, o gnoma deli olarak bakılır.

Gnomlar oldukça hızlı konuşurlar, genellikle söyledikleriaynenbuşekildehızlaakıpgider. Eğer bir gnoma ismini sorarsanız, ailesinin tüm hikayesini, kendi hikayesini ve icat ettiği her aletin tarihini anlatmaya başlayacaktır. Eğer Astinus gibi sonsuz uzun bir hayata sahip değilseniz, bunu dinlemenizi pek önermiyorum. Onlara insanlar arasında kullandıkları isimlerini sorun ve insanların o gnome layık gördüğü bir-iki hecelik ismi öğrenin. Ek olaraki, bir gnomun dikkatini çekmenin tek yolu, obirdüşüncenintamortasındaykensözünükesmektir. Bunu kabalık olarak anlamayacaklardır; onlar arasında bu geleneksel bir durumdur.

 
Yazan: Arda Çakır

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.