Sinema Haberleri

Katil Bebek Chucky Beyaz Perdeye Geri Dönüyor

Korku sinemasının en ikonik figürlerinden biri olan ve yıllardır televizyon ekranlarında terör estiren Chucky, hayranlarını heyecanlandıran büyük bir duyuruyla sinema salonlarına geri döneceğini resmen ilan etti.

Üç başarılı televizyon sezonunun ardından, herkesin en sevdiği bıçak meraklısı oyuncak bebeğin maceraları, uzun bir aradan sonra yeniden beyaz perdede hayat bulacak. Serinin yaratıcısı Don Mancini, geçtiğimiz hafta sonu katıldığı Steel City Con etkinliğinde yaptığı açıklamalarla, Child’s Play serisinin bir sonraki halkası üzerinde çalışmaya başladığını ve bu yapımın vizyona gireceğini müjdeledi.

Televizyondan Sinema Salonlarına Uzanan Yolculuk

Don Mancini’nin bizzat kaleme aldığı yeni film projesi, serinin devam eden hikaye akışında önemli bir yer tutacak. Bildiğiniz üzere, USA Network ve Syfy kanallarında yayınlanan televizyon dizisi, oldukça karanlık ve sürpriz bir finalle izleyicilere veda etmişti. Dizinin sonunda Chucky ve Tiffany, kendi oyuncak bedenlerine geri dönmüş, ana karakterlerin ruhları ise kuklalara hapsedilmişti. Yeni sinema filminin, televizyon dizisindeki olaylarla “gevşek bir bağ” kuracağı belirtiliyor. Bu durum, diziyi izlemeyenlerin bile konuya kolayca dahil olabileceği, ancak sadık hayranlar için küçük detayların korunacağı bir anlatı yapısına işaret ediyor.

Nostaljik Bir Ton ve Korku Köklerine Dönüş

2019 yılında çekilen ve orijinal süreklilikten bağımsız olan yeniden yapımı (remake) saymazsak, Child’s Play serisi on yıllardır tutarlı bir hikaye çizgisini korumayı başardı. Mancini’nin yeni film için hedefi, seriyi 2013 yapımı “Curse of Chucky” filmine benzer bir şekilde “resetlemek” ve tonunu ilk iki orijinal film ile Curse’ün karanlık atmosferine geri döndürmek. BloodyDisgusting tarafından paylaşılan bilgilere göre, yeni yapım daha ciddi, korkutucu ve gerilim odaklı bir yapıda olacak. Bu hamle, serinin zaman zaman kaydığı absürt komedi unsurlarından ziyade, Chucky’nin saf korku ikonu kimliğini ön plana çıkaracak.

Gümüş Ekran Hasreti Sona Eriyor

Bu duyurunun en can alıcı noktası, filmin doğrudan fiziksel medya yerine sinemalarda gösterime girecek olmasıdır. Serinin hayranlarının hatırlayacağı üzere, orijinal süreklilikte sinema salonlarına düzgün bir şekilde konuk olan son film, tam yirmi iki yıl önce, 2004 yılında vizyona giren “Seed of Chucky” olmuştu. Sonraki filmler olan Curse of Chucky ve Cult of Chucky, bazı ülkelerdeki kısıtlı gösterimler dışında genel olarak doğrudan DVD ve dijital platformlarda izleyiciyle buluşmuştu. “Child’s Play 8” olarak da adlandırabileceğimiz bu yeni proje, efsaneyi hak ettiği yere, gümüş ekrana taşıyarak serinin prestijini yeniden canlandırmayı hedefliyor.

Prodüksiyon süreciyle ilgili detaylar henüz emekleme aşamasında olsa da, Don Mancini’nin dümende olması ve sinema odaklı bir vizyonun belirlenmesi, korku türü takipçileri için şimdiden büyük bir merak konusu haline geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu