AYBABTUSinema Haberleri

Joker 2, Sevilen Bir Başka Batman Kötüsünü Barındırabilir

Joker 2 için hazırlık çalışmaları başladı! Bu harika bir haber. Daha da harika olan, filmde bir başka kötüyü daha görebilme ihtimalimizin olması.

Joker filmi, oldukça düşük bir bütçe ile hazırlanıp beyaz perdede milyar dolar hasılat yapmayı başarmıştı. Film tabii ki sadece finansal açıdan ses getirmedi. Hikayesi, karakterleri, düzgünce yazılmış diyalogları ve müzikleriyle baştan sona övgülere boğulmuştu. Bunda tabii yönetmen Todd Phillips‘in vizyonu ve Joaquin Phoenix‘in unutulmaz performansının da büyük payı var.

Film vizyona girdikten sonra devam filmi gelmeyeceğine dair Phillips ve Phoenix’ten ortak açıklamalar gelmiş olsa da, birkaç ay öncesinde Joker 2’nin geleceği kesinleşmişti. Hatta birkaç gün önce Todd Phillips, kişisel Instagram hesabı üzerinden Joker 2’nin senaryosunu paylaşmıştı. Paylaşımda senaryo kapağında Joker 2: Folie á deux yazıyordu ve Phoenix’in senaryoyu okuduğunu görmüştük.

Senaryonun alt başlığı olan Folie á deux yani “Ortak Delilik” kısmı acaba bize, filmde gözükebilecek bir karakterin ipucunu mu veriyor? Yüksek ihtimalle öyle ve yüksek ihtimalle bu karakter Harley Quinn olabilir. Arthur Fleck’in, filmin finalinde bir akıl hastanesine kapatılması da bu ihtimalle örtüşüyor.

Harley Quinn karakteri ilk kez Batman: Animated Series ile Batman evrenine katılmıştı. Önceki çizgi romanlarda yer alan bir karakter değildi. Joker’in psikoloğu olan Harleen Quinzel, hastasıyla çok fazla içli-dışlı olmaya başlayınca, onun deliliğinden nemalanmaya başlamıştı. Böylece de Harley Quinn olarak Joker’in en büyük yoldaşlarından, hatta aşklarından olmuştu.

Harley Quinn karakteri, DC filmleri içerisinde Margot Robbie tarafından canlandırılmakta. Onun ayarında bir karakter yapılacağını ya da bu karakteri Robbie’nin canlandıracağını düşünmüyorum. Şayet hikaye Arkham Asylum‘da geçecekse Quinn de film de yer alacak gibi gözüküyor.

Quinn sonrasında, Joker gibi deliliğiyle ön plana çıkan başka Batman kötüleri olarak aklıma gelen yalnızca Riddler ve Mad Hatter karakterleri var. Arthur Fleck’in iç dünyasını daha da dışarıya vurmayı amaçlıyorlarsa, sanırım en iyi tercihleri Quinn olacak gibi duruyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.