Haberler

FRP Maceralarının Köpek Kahramanları – Pugmire Çıktı

İnsanlığın en eski ve en sadık dostu olan köpekler şimdi fantastik dünyaların baş kahramanları olarak karşımızdalar. Köpeklerin maceralarını canlandıracağımız Pugmire sistemi sonunda çıktı.

Mart 2016’da başarılı bir Kickstarter kampanyası geçiren Pugmire, dün itibariyle dijital olarak satışa sunuldu. Eddy Webb tarafından yaratılan sistem, insanlardan sonraki dünyamızda hayatta kalan köpeklerin kurduğu Pugmire Krallığı‘nı konu alıyor.

Pugmire’ın Konusu

“Çok uzak bir gelecekte, bizim dünyamızın külleri içinde yaşıyorlar; macera ve bir kurtuluş yolu arıyorlar. Yüzüklerin Efendisi’nin Maymunlar Gezegeni ile buluştuğunu düşünün ama maymunlar yerine köpekler ile. Bu köpekler eşya kullanımına ve lisanlara hakimler ve onlara kalmış bu dünyayı keşfetmeyi amaçlıyorlar. Bazı köpekler insanlardan kalmış teknolojiyi kullanabiliyor fakat bunun kayıp tanrılardan kalmış büyüler olduğuna inanıyorlar. Diğerleri ise insanlıktan geriye kalan “İnsanoğlunun Düsturu” ile mükemmel toplumu inşa etmeye çalışıyorlar.”

Köpeklerin takip ettiği “İnsanoğlunun Düsturu” ise yedi maddeden oluşuyor: Uslu bir köpek ol, efendine itaat et, sadece seni tehlikeye atanları ısır, evini koru, dürüst olanlara sadık ol, herkesi görülemeyen tehlikelere karşı koru, geride kalanları “yakala.”

Pugmire Sisteminin Kısaca Özellikleri

  • Sistem hem kolay öğrenilebilen hem de etkileyici hikayelerin yaratılabileceği kadar derin bir yapıya sahip.
  • Geleneksel fantastik sistem kurallarının yeniden düzenlenerek oluşturulduğu, oyuncuların köpek kahramanları canlandırdığı, karakter yaratmanın kolay olduğu bir sistem.
  • İş birliğine dayalı yapısıyla vahşete karşı birlikte mücadeleyi gerektiren oyun yapısını sunuyor.
  • Çeşitli köpek ırklarından birini seçerek oyuna daha fazla eğlence katma şansı var.
  • Çevrede dolaşan, kedi ve porsuk gibi sizlere dehşet saçabilecek düşmanlarla sınırsız macera.

Pugmire sistemini ilk duyduğumda aklıma çok sevdiğim bir sistem olan ve kahraman fareleri canlandırdığımız Mouse Guard sistemi gelmişti. Bu sefer fare olarak değil de bir köpek olarak macera yaşamak, antropomorfik bir fantezi dünyasını deneyimlemek çok heyecanlı olacak.

Pugmire Core Rulebook, dijital olarak satışa çıktı. Hemen buradan kitabı satın alabilirsiniz.

İyi oyunlar!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.