Sinema Haberleri

J.J. Abrams, Star Wars Filmlerinde Eşcinsel Karakterlerin Olacağını Açıkladı

star-wars-force-awakens-banner

The Force Awakens, vizyona girişi ile birlikte Star Wars evreni için iki ayrı ilke imza attı: Beyazperdede izlediğimiz ilk kadın Jedi başrol ve onunla başrolü paylaşan ilk siyahi karakter.

TFA’nın ilklerin önünü açmasıyla, özellikle de yurtdışındaki izleyici kitlesi içinde, filmin başka ilklere de öncülük yapıp yapmayacağı konusunda hararetli bir tartışma başladı. Bu tartışmaların odağı ise önümüzdeki Star Wars filmlerinin serinin ilk eşcinsel karakterlerini işleme ihtimaliydi.

Geçtiğimiz hafta Bad Robot Productions merkezinde düzenlenen Oscar Wilde Ödülleri töreninde bu konuya değinen J.J. Abrams, konuyla ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: Bana kalırsa, Star Wars olasılıkların zirvesi. Bu evrende eşcinsel karakterlerin yer alamayacağını düşünmek bana son derece dar görüşlü ve mantıksız geliyor.”

finn-poe-dameron

Bu Star Wars’dan uzun süredir beklenen ve bazılarına göre de geç kalmış bir adım. The Force Awakens’ın oyuncu kadrosu açıklandığında siyahi bir oyuncunun başrollerden birinde olması üzerine Twitter’da bir boykot kampanyası başlatan kitlenin bu gelişmeye nasıl tepki vereceği bilinmez ama eşcinsel karakterlerin de gelecek filmlerin kadrosunda yer almasının, Star Wars’un bakış açısına gerçekçi bir çeşitlilik ve çok seslilik getireceği de şüphesiz.

Tabii ki gelecek filmlerde görme ihtimalimiz olan bu karakterler Star Wars evreninin ilk eşcinsel karakterleri olmayacaklar. Paul Kemp’in “Lords of the Sith” kitabındaki Moff Delian Mors ve Chuck Wendig, “Aftermath” romanından tanıdığımız Sinjir Rath Velus ve Esmelle Wexley gibi karakterlerden biliyoruz ki Star Wars evreninde zaten eşcinsel karakterler mevcut. Sadece henüz izleyiciyle buluşmuş değiller.

finn-poe-dameron-gif

Bu karakterlerin ve ilişkilerinin izleyiciye nasıl yansıtılacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz. Belki de birçok hayranın hayali olan Finn ve Poe çifti gerçekleşir, belli mi olur?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. abrahams haklı, koca evrende hiç eşcinsel mi kalmadı, böylesi bir şey toplumun homofobisini yenmek için güzel olabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.