Sinema Haberleri

Iron Man 4 Filmine Dair Saçma Söylenti

iron-man-4-soylenti-banner

Iron Man 4 filminin kadrosu için ortaya çıkan bir söylenti kafaları karıştırdı. Robert Downey Jr.’ı artık Tony Stark olarak göremeyeceğiz. Marvel ve Disney ise Iron Man 4 filmini nasıl çekeceği konusunda şüpheye düştü.

Bugünlerde Age of Ultron filminin vizyon tarihine ilişkin ilk resmi bilgiyi öğrendik. Geçtiğimiz aylarda da Marvel’ın film takvimi açıklanmıştı. Önümüzdeki yıllarda çok sağlam süper kahraman filmleri izleyeceğimiz de kesinleşmiş oldu. Ancak Marvel ve Disney işbirliğinde, sıkıntılı bir konu var: Yeni Iron Man kim olacak?

Robert Downey Jr. uzun yıllar boyunca uyuşturucu ile boğuştuktan sonra Hollywood’a geri dönüş yapmıştı. Tony Stark karakteri ile bir anda yıldızı yeniden parladı. Robert abiyi birçok farklı filmde görmüş olsak da, aklımızda her zaman Tony Stark olarak kalacak. Ancak Iron Man 3 filminin ardından Robert’ın, Tony Stark karakterini oynamak istemediği ortaya çıktı.

robert-downey-jr-iron-man

Bunun başlıca sebeplerinin arasında Robert’ın, karakterin üzerine çok yapıştığından korkması yatıyor. Farklı rollerle de anılmak istendiğini belirtmişti. Bu yüzden Disney ile son anlaşmasını da imzalamış oldu.

Robert Downey Jr., Age of Ultron’un ardından Captain America: Civil War’da Tony Stark olarak karşımıza çıkacak. Bu da oyuncunun son Iron Man deneyimi olacak. Disney de bu oyuncunun yerini dolduracak kişi için araştırmalara başladı. Çıkan saçma bir habere göre yeni Iron Man şu an 14 yaşında olan Ty Simpkins olacak.

ty-simpkins-iron-man-3

Hani şu Iron Man 3 filmindeki ufak çocuk. Karşımıza Harley Keener olarak karakteriyle çıkmıştı. Sonrasında da Jurassic World filminde yeniden beyaz perde de kendisini gösterme fırsatı buldu. Geleceği olan bir oyuncu. Orası kesin! Ancak Disney, neden Simpkins’i yeni Iron Man olarak düşünüyor?

Bunun altında bir meşale devretme hikayesi yatıyor olabilir. Iron Man 3 ile birlikte Tony, kalbindeki şarapnel parçalarını çıkarttı. Eğer Disney, Marvel çizgi romanlarına devam edecekse Tony’nin beyninde devasa bir tümör çıkması gerekiyor. Ölüme yaklaşan Tony, Iron Man zırhının tüm bilgilerini ve tecrübesini Harley Keener’a verebilir.

Iron Man 4’ün 2019’da vizyona girmesi planlanıyor. Kadro ise henüz oluşturulmadı. Robert Downey Jr. ile birlikte serinin birçok karakteri de Iron Man’e veda edecek. Disney ve Marvel, MCU evreni için Ty Simpkins’te karar kılarsa, hayranlardan fazlasıyla olumsuz tepki toplayabilir.

ty-simpkins

Iron Man 3’te karşımıza çıkan Harley Keener, Tony Stark’ın çocukluğunu biraz olsun andırıyor. Babası evi terk etmiş. Yani kafasında bir baba figürü yok. Bu yüzden kendisini geliştiriyor. Ayrıca zeki. Bu arada zeki derken, hatırlatmak isterim. Harley, Tony’e zırhını tamir etmesi için yardım etmişti. Kolay iş değil.

Bu söylenti bana oldukça saçma ve yersiz geldi. Eğer böyle bir karar verilecekse de, en azından Robert Downey Jr.’ı aratmayacak birinin seçilmesi gerekiyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Yüzde yüz katılmıyorum. Bence Marvel’ın ne kadar ileri görüşlü ve zeki insanlar tarafından yönetildiğinin bir göstergesi bu. Bu kadar über bir devir teslim düşünemiyorum. Taraflı tarafsız kim olursa olsun bu çocuğu benimsemiş olacak ve bu devir teslimi kabul edecektir. Açıkçası Robet’tan sonra bu role Johnny Depp’i getirsen kesmeyecektir ama bu çocuk izleyicinin alıştığı ve mantıken kabul edebileceği birisi bu yüzden saçma olduğuna inanmıyorum.

  2. Yalnız tümör çıkıp ölme yaklaşma olayı hiçbir mantıki açıklama sağlamıyor. Hani direk kanıt olarak sunabileceğimiz devam eden serilerde (çizgi-roman) Tony’nin yaşadığı gerçeğini geçiyorum mantık olarakta uymuyor. Okuyanlar bilir, Tony onlarca kere ölümle burun buruna geldi, dövüş sırasında olanlardan bahsetmiyorum hastalık, yaralanma, virüs…vb. olanlar. Iron-Man’in yaratılışına sebebiyet veren şarapnel olsun, extremis virüsü olsun… Hep paçayı sıyıran ve zayıflığından daha üstün ayrılan bir karakter. Eğer istenirse tonla örnek ve açıklama sunabilirim ama uzatmayayım. Tümör yüzünden ölecekti, zırhı devretti mantık dışı bir senaryo.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.