Haberler

Jodorowsky’nin Dune Fikirleri Kitabı 3 Milyon Dolara Satıldı

Jodorowsky’nin Dune fikirleri kitabı için açık artırma tahminleri en fazla 40 bin doları gösteriyordu. Ancak ünlü yönetmenin çekemediği filmine dair fikirlerini topladığı kitap tahminleri katlayarak 2.98 milyon dolara satıldı.

Jodorowsky’nin Dune filmi için çılgın fikirleri vardı. Müzikler için Pink Floyd ve Magma gruplarıyla anlaşmıştı. Oyuncuları arasında Orson WellesMick Jagger ve hatta Salvador Dali bulunuyordu. Filminin görsel tasarımları için o zamana dek film dünyasına hiç bulaşmamış bir artist ile anlaştı: H.R. Giger. Bunun yanı sıra Isaac Asimov’un kapaklarını tasarlayan Christopher Foss ve Moebius adıyla bildiğimiz Jean Giraud da tasarım ekibindeydi.

Belki Dune filmini çekmeyi başaramadı ama film dünyasına yaklaştırdığı H.R. Giger Alien filminin tasarımlarını yaparak bir klasiğe imza attı. Kendisi de Moebius ile birlikte Dune için aklında olan fikirlerin küllerinden The Incal‘ı yazdı. Yani diyebiliriz ki ortaya Dune çıkmasa bile başka güzel işlerin çıkmasına vesile oldu.

Yine de Jodorowsky fikirlerini çöpe atmadı. Film için planladıkları her şeyi, çizimleri, diyalogları ve tasarımları hem İngilizce hem de Fransızca yazarak bir deftere kaydetti. Bu kitabı çoğalttı ve yirmiye yakın kopyasını yaptı. İşte açık artırmaya çıkan ve bizim Jodorowsky’nin Dune fikirleri kitabı diye bahsettiğimiz bu kitap da o kopyalardan geriye kalan 10 tanesinden biri. Asıl adı da “Michel Seydoux Presents Alejandro Jodorowsky’s Dune from Frank Herbert’s Novel. Design by Jean Giraud. Machines by Chris Foss. Special Effects by Dan O’Bannon. Dialogue by M. Demuth and A. Jodorowsky“.

Kitabın Dune’un şu anki popülerliği sebebiyle yüksek fiyata satılacağını tahmin ediyorlardı. Ancak müzayedenin popülerliğini de düşünerek kitap için belirlediği fiyatın üst sınırı 40 bin dolardı. Dolayısıyla kitabın 3 milyon dolara çok yakın bir fiyata satılması herkesi şaşırttı.

Jodorowsky’nin Dune’una dair daha fazla şey öğrenmek istiyorsanız buradan bir önceki haberimizi okuyabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.