Sinema Haberleri

Warcraft Filminin Yönetmeni Full Throttle Çekmek İstiyor

2016’daki Warcraft filmini bizlerle buluşturan Duncan Jones gözünü LucasArts Games klasiklerinden Full Throttle oyununa dikti. Jones, Full Throttle film uyarlaması hayalini hayata geçirmek için hayranlarının desteğini istiyor.

Hangi hayranları?

Warcraft’ın film uyarlaması, Warcraft’a hakim olsun olmasın, çoğu seyircinin damağında güzel bir tat bırakmamıştı. Gerçi Özay filmin incelemesinde Warcraft hayranlarının beğeneceği detayları ve iyi olan şeyleri yakalamayı başarmıştı. Fakat yine de Duncan Jones’un Full Throttle’ın film uyarlamasını yapmak istemesi garip duygular yaratıyor. Oyuna dair yeni şeyler görmeyi ya da onun popülerleşmesini isteriz. Evet. Filmi çıksa koşa koşa gider, izler miyiz? Evet. Ama onu Jones’un ellerine teslim etsinler diye bir sosyal medya hareketi yaratır mıyız?

Bilemiyorum Altan, bilemiyorum.

Belki de yaparız.

Eğer hepiniz Disney’e bana Full Throttle yapmam için izin verirlerse ne kadar mutlu olacağınızı söylerseniz çok tatlı olur ve çok minnettar olurum.

Full Throttle

Aslen 1995 yılında yayınlanan point&click türündeki oyun LucasArt Games’in kapanmasının ardından sahipsiz kalmıştı. Stüdyo kapanınca Full Throttle’ın yazarı Tim Schafer, Double Fine Productions firmasını kurdu. Psychonauts gibi başarı ve ün getiren kendi oyunların ardından LucasArt Games oyunlarını remastered olarak yayınlamaya başladılar. 2015’te Grim Fandango Remastered‘ı ve 2017 yılında Schafer’ın gözdesi Full Throttle Remastered’ı çıkardılar.

Üstelik bununla da yetinmeyerek 2020 yılında oyuna bir de yeni, yüksek kaliteli bir fragman hazırladılar. Aşağıdan izleyebilirsiniz.

Oyun zaten hikayesiyle öne çıkan, keyifli bir macera sunmayı başarıyordu. Fakat fragmanda ana karakterimizin badass’liği yine muhteşem olmuş. Oyunun hayranları bu video ile eğlenirken Duncan Jones eğlenmekle kalmamış. Oturup 92 sayfalık bir senaryo hazırlamış. Senaryoyu da dropbox linki üzerinden okumak isteyen herkesle paylaşıyor; buradan göz atabilirsiniz.

Full Throttle’ın hikayesi Ben Throttle adındaki kahramanımızın bir motosiklet firmasının başındaki ismi öldürmekle suçlanmasıyla başlıyor. Ana karakterimizi işlemediği bu suçtan kurtarmanın yolu ise motorumuza atlayıp polislerden kaçmak.

… Ve tabii ki olayların arkasındaki gerçeği araştırmak. Ancak Ben Throttle bir dedektif değil. O çok ama çok havalı ve çok ama çok belalı bir motosiklet çetesi lideri. Dolayısıyla bu point&click macerada zaman zaman kendimizi bir yandan motor sürerken bir yandan diğer motorcuları yumruklarken buluyoruz. Yeterince yumruk atarak herkes gerçeği öğrenebilir, öyle değil mi?

Oyun hakkında daha fazla şey öğrenmek isterseniz onun da incelemesini Kubilay yazmıştı, buradan okuyabilirsiniz. Oyunu alıp denemek isterseniz Steam’de fiyatı 24 lira. Fakat 2019’da 3.90 TL’ye bile düşmüştü. 27 Ocak – 3 Şubat arasında Steam Çin Yeni Yılı indirimi olacak. Kaçırmayın derim!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.