Dizi Haberleri

Sense8’in Final Bölümüne Sayılı Günler Kaldı

Netflix’in sevilen bilimkurgu dizilerinden biri olan Sense8, ikinci sezonun yayınlanmasının ardından sürpriz bir şekilde iptal edildi. İnanılmaz bir final ile ikinci sezonunu bitiren Sense8 için türlü teoriler ortalıkta dolanırken sosyal medya iptal haberiyle çalkalandı.

Her sene mayıs ayında izleyicinin karşısına çıkan Sense8’in yine aynı dönemlerde ekranlara dönmesi bekleniyor. Lana Wachowski, dizinin iki saatlik bir final bölümüyle geri döneceğini duyuran duygusal bir mektup da yayınlamıştı.

Bu mektubu yazmayı bir süredir düşünüyorum. Sense8’in iptal haberinden sonra ortaya çıkan sevgi ve keder mesajları o kadar yoğundu ki sık sık kendimi e-postamı açamayacağımı fark ederken buldum. İtiraf ediyorum ki ciddi bir depresyona girdim. Asla bu kadar çok çalışmadım ve Sense8’te olduğu gibi kendimi bir projeye bu kadar adamadım. Muhteşem bir ekibin hayal kırıklığını hissettim (keşke insanlar başardıkları imkansızlıkları anlayabilseydi). Oyuncularımızın üzüntüsünü hissettim fakat en önemlisi hayranlarımızın yüreklerini hissettim. Bu şovda karşılaştığım hayranlar şimdiye kadar karşılaştıklarımdan çok farklı.

Dünyanın dört bir yanından “Yapabileceğin bir şey yok mu?” soruları geliyordu. Hayır. Tek başıma yapabileceğim bir şey yoktu. Fakat tıpkı Sense8’teki karakterlerimizin yalnız olmadıklarını keşfettikleri gibi ben de sadece ben değildim. Hep birlikteydik.

Tutkulu mektuplar, dilekçeler, savaşmak için ortaya çıkan ortak ses Sun’ın yumrukları gibi beklenenin çok ötesindeydi. Bu dünyada fark yaratamayacağınıza inanmak kolaydır; bir hükümet ya da bir kurum ya da bir şirket karar verirse o karar geri alınmaz. Aşk her zaman daha az önemlidir. Ancak hayranlar bana kalbimde sonsuza kadar taşıyacağım bir hediye verdi: bu kararların geri alınamayacağı doğru olsa da her zaman öyle olmak zorunda değildir. Öngörülemez bir şekilde sevgi Sense8’i hayata döndürdü. (Her birinizi öpebilirim!)

Gelecek sene Netflix’in iki saatlik bir özel bölüm yayınlayacağını duyurmak benim için büyük bir zevk.

Hepinize teşekkür ederim. Şimdi Wolfgang’e ne olduğunu öğrenelim.

Sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine diziye iki saatlik bir final bölümü çeken Netflix, çekimlerin tamamlandığını duyurdu. Dizide Angelica karakterine hayat veren Daryl Hannah ise izleyicilerin final bölümünden memnun kalacaklarını dile getirdi.

Daryl Hannah, HuffPost’a verdiği bir demeçte, “Lana, dizinin final bölümünde inanılmaz bir iş çıkardı. Olayların birçoğu sonuca bağlandı. Dizinin sona ermesi bizim için tam bir hayal kırıklığıydı. Oyuncular ve ekip birbirine sıkı sıkıya bağlıydı ve bu işi çok sevmiştik. Neredeyse dünyanın her yerinde çekim yaptık. Bu çekimler harika bir deneyimdi ve daha uzun soluklu olmasını çok isterdik” sözlerine yer verdi.

Sense8’in Konusu Ne?

Dizi, dünyanın 8 farklı yerinden 8 farklı karakterin zihinsel ve duyusal olarak birbirine bağlı olmasını temel alıyor. Aynı gün doğan ve evrimsel süreç içerisinde farklılaşan bu insanlara homosensorium deniliyor. Homosensorium denen bu insanlar, gizemli ve iyi finanse edilen çok uluslu bir araştırma grubu tarafından avlanıyor. Dizi aynı zamanda ataerkil toplum yapısı, ekonomik eşitsizlikler, cinsiyetçilik, adalet sistemindeki sorunlar, nefret söylemi, LGBTİ hakları, önyargı, devlet destekli kurumların çalışmaları, homofobi ve sosyal adaletsizlik gibi pek çok konuya da değiniyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.