Sinema Haberleri

Guillermo del Toro: Keşke Universal’ın Korku Canavarları Filmlerini Çekseydim!

En son The Shape of Water ile festivallerde boy gösteren fantastik filmlerin vizyoner yapımcı-yönetmeni Guillermo del Toro, geçtiğimiz günlerde The New York Times’a konuştu. Açıklamalarında en dikkat çeken konu ise Universal’ın Korku Canavarları oldu.

Geçmişte kendisine yönetmesi/yapımcısı olması için pek çok teklif geldiğini ama bunları kabul etmediğini söyleyen del Toro, geçtiğimiz aylarda vizyona giren ve Universal’ın klasik canavarlarının günümüze uyarlanmış serisinin ilk filmi olan The Mummy’i geri çevirdiğini söyledi. Yalnızca The Mummy değil, tüm Universal canavar evreni yani “Dark Universe” del Toro’ya emanet edilecekti ancak bunu o zaman istemediğini söyledi. Şimdi ise bundan dolayı oldukça pişman.

İlgili Makaleler

Kendisine Thor, I Am Legend, and Man of Steel gibi filmler için teklifler gelen ama hepsini geri çeviren başarılı yönetmen sadece Universal canavar evreni için pişmanlık duyduğunu dile getirdi. del Toro şöyle konuştu, “Pek çok harika iş için açık bir şekilde ‘Hayır’ dedim ve dönüp bir kez olsun bile arkama bakmadım. Ancak bir tanesi için oldukça pişman olduğumu söyleyebilirim. 2007 yılında bana Universal canavar evreni, ‘Dark Universe’i teslim etmek istediklerini söylediler, hem de tüm seriyi. İster misin diye sorduklarında kibar bir şekilde geri çevirdim. Bana pek çok seçenek de sundular ancak ben istemedim. Şimdi itiraf etmem gerekirse oldukça pişman olduğumu söyleyebilirim.” dedi.

Tom Cruise’un başrolünde olduğu ve Dark Universe’in ilk filmi olarak belirlenen The Mummy’nin hayal kırıklığı yaratması Universal canavar evreni için de büyük darbe oldu. Şimdi ise seri büyük oranda askıya alınmış durumda. Belki bir süre sonra reboot yani tüm hikayeyi baştan alacak bir film ile yeniden çekim yoluna gidilir kim bilir. Ancak mevcut şekilde bu başlangıç Universal canavar evrenine yakışmadı. Belki stüdyo ünlü yönetmen Guillermo del Toro’nun pişmanlığına kulak verir ve onunla yeniden bir evren inşa eder kim bilir? Universal bu konuda nasıl bir hamle yapacak bilinmez, bekleyip göreceğiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.