Haberler

Mum Alevi Ve Tarot Kartlarıyla Oynanan GLOOM: The RPG

Cadılar Bayramı konseptine yakışacak ve düşük maliyetle arkadaş ortamınızda müthiş bir saat geçirmenize yarayacak bir oyun ile karşı karşıyayız, GLOOM: The RPG. Karanlık çökmeden sorunların üstesinden gelebilecek miyiz?

Yalnızca iki sayfadan oluşan yönergelerde ipler tamamen oyuncuların hayalgücüne kalmış durumda. Paradox Press Games’in geliştirdiği GLOOM: The Rpg‘yi oynamak için ihtiyaç duyacağınız iki temel şey var; tarot kartları ve mum.

GLOOM nedir?

Gloom, 2 ila 6 kişi ile karanlık bir odada oynanan bir RPG. Odanın karanlık olmasının sebebi ise oyunu yalnızca bir mum ışığı altında oynuyor olmanız. Mum söndüğünde ise Antik Karanlığa karşı kaybetmiş sayılıyorsunuz. Oyuncular antik karanlıkta uyanmış bir grup çocuk olarak oyuna başlıyor ve karanlık tüm kasabayı ele geçirmeden oyuncuların bazı görevleri yerine getirebilmesi gerekiyor. Oyundaki aşamaları geçmek ve görevleri tamamlayabilmek için tarot kartlarına ihtiyacınız var. Kural basit, elinizdeki kartları tüketmek. Oyunun zorluğunu arttırmak için 1 yerine 3 kart atarak oyunu daha rekabetçi bir hale getirebiliyorsunuz. Oyunculardan biri, desteden Arcana kartlarından birini seçmesi durumunda ise her kart için bazı özel kurallar var.

Karakterler ve Oyunun Sistemi

Oyunda herhangi GM bulunmuyor. Ancak, herhangi birisi hayal ettiği şekilde oynatıp yönetmek isterse de buna da bir engel yok, yani tamamen hayalgücüyle oyunu şekillendiriyoruz. Destedeki Arkana kartlarından birinin seçilmesi karakterleri rastgele bir şekilde nitelikli kılabilirsiniz keza oyunda herhangi bir stat sistemi, seviye atlama veya özel yetenek puanı gibi içerikler bulunmuyor.

Fiyat/Performans olarak ve hikaye anlatımında ki özgünlüğü ile bende GLOOM gayet başarılı ve güzel vakit geçirmenize yardımcı olacak bir oyun gibi gözüküyor. Cadılar Bayramı konseptine uygun olmasıyla da arkadaş gruplarınca denenecek türden. Eğer tarot kartlarınız ve mumlarınız varsa GLOOM‘u oynamalısınız. Ancak dikkat edin mumlar 1 saat yanacak şekilde olmalılar.

GLOOM’u hemen deneyimlemek için buradan oyunu indirebilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.