Oyun Haberleri

Kendi Zindanınızın Efendisi Olmak İster Misiniz – Guild of Dungeoneering

guild-of-dungeoneering-banner

Steam Greenlight’tan yeşil ışık onayı alan Guild of Dungeoneering, basit ve eğlenceli yapısı ile hem eski hem de yeni rol yapma oyuncularını kendisine aşık edebilir.

Gambrinous isimli ufak bir oyun firması tarafından geliştirilen Guild of Dungeoneering, sizlere nostalji yaşatabilir. Şirin kara kalem çizimleri ile bana ilk FRP oturumlarımı anımsattı. Oyun yöneticimiz tarafından çizilmiş basit bir zindan ve gerçeklikten uzak ama oldukça şirin yaratıklar bir anda gözümün önüne geldi.

Guild of Dungeoneering, Reverse Dungeon/Dungeon Crawling türünde bir oyun. Yani oyuncular kahramanları değil, yaratıkları yönlendirecek. Ancak Gambrinous firması farklı bir yaklaşım ile Guild of Dungeoneering’i daha eğlenceli bir hale getirmiş.

guild-of-dungeoneering-gorsel-001

Oyuncu bir Guild’i yönetiyor. Öte yandan Guild’in girdiği zindan maceralarında da, oyun yöneticisi rolünü üstleniyor. Oyuncunun Guild’e üye olan kahramanlar üzerinde hiçbir etkisi yok. Onların karşısına çıkan zindanın tüm odalarını, koridorlarını ve buralarda karşılarına çıkabilecek hazineleri, yaratıkları oyuncu yerleştiriyor.

Eskiden Atari’de farklı borular kullanarak, akan suyu belirlenmiş noktaya taşımaya çalıştığımız bir oyun vardı. Guild of Dungeoneering’i bu oyuna benzetebiliriz. Tek farkı akan su yerine, sonuca ulaşmaya çalışan kahramanları öldürmemeye ama bir yandan da güçlendirmeye çalışıyoruz.

guild-of-dungeoneering

Oyunun anlatımını biraz karmaşık anlatmış olabilirim. Ancak fragmanı izleyince sizin de kafanızda tam olarak oturacak. Oyunu daha yakından takip edebilmek ve istek listenize eklemek için resmi Steam Sayfasına göz atabilirsiniz. Guild of Dungeoneering’in bu yıl içerisinde oyun pazarına sürülmesi bekleniyor.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.