Sinema Haberleri

Dune Part 2 Resmi Onayını Aldı, 2023’te Geliyor

Biz daha Dune‘un etkisini üzerimizden atamadan Legendary, Dune Part 2 filminin resmi onayını aldığını duyurdu. Yönetmen Denis Villeneuve ikinci kısmın aksiyonunun daha bol olacağını söyledi.

Dune Part 2 haberi kimseye sürpriz olmadı. Çünkü 165 milyon dolar bütçeli film zaten şimdiden 223 milyon dolardan fazla gelir getirmişti. Salgın döneminin gişe rekorunu kırmıştı. İkinci filmin de gişe başarısını muhtemelen çok konuşuyor olacağız. Nitekim bu kez HBOMax ile aynı aynda yayınlanmayacak; yalnızca sinemada vizyona girecek.

Aylarca bizi heyecanlandıran görseller ve fragmanlar yayınladılar. Muhteşem bir oyuncu kadrosuyla bizi büyülediler. Üstüne bir de müzikler için Hans Zimmer ile anlaştılar. Sonra da bizi hayal kırıklığına uğratmayacak bir film sunmayı başardılar. Dune ekibi gerçekten zor bir iş başardı. Önce beklentimizi arşa değdirip sonra da bu beklentileri karşılayacak bir deneyim sundular. Biz Fremen çöllerinde susuz kalmış gibi 4-6 saatlik bir uzatılmış versiyon serabı görürken Legendary hikayeyi daha uzun anlatmaktansa devam ettirmeyi seçti.

Dune Part 2 resmi olarak geliyor. Peki bu kez Gurney Halleck’i şarkı söylerken görebilecek miyiz?

Gurney Halleck’in şarkıları ikinci kısımda olur mu bilemeyiz. Ancak Hans Zimmer‘ın ikinci film için şarkıları hazır bile! Zimmer resmi onay haberini Twitter üzerinden paylaştı. “Neyse ki kenarda birkaç parçam kalmıştı” gibi esprili bir yorum da yaptı. Fakat biz zaten Denis Villeneuve’ün röportajlarından Zimmer’ın Arrakis’te ilham bulduğunu ve film bittikten sonra bile müzik bestelemeye devam ettiğini öğrenmiştik. Timothée Chalamet de haberi herhangi bir yorum eklemeden paylaştı.

Dune Part 2

İkinci film 20 Ekim 2023‘te gelecek. Yani en azından umut o yönde. Filmin çekimleri henüz başlamadı. Denis Villeneuve ilk filmin başarılı olmasını birçok etmene bağlamıştı. İyi oyuncu seçimi, muhteşem kamera arkası ekibi, Frank Herbert’ün kusursuz eseri gibi filmi başarıya götüren çok şey vardı. Fakat yönetmenin vurguladığı faktörlerden biri de yeterince zamana sahip olmalarıydı. Umarız gişe başarısı yüzünden yapımcıların gözlerini hırs bürümez. Dileriz yönetmen yine hünerini gösterecek zamanı bulabilir de ikinci film telaşa kurban gitmez.

Legendary’den resmi olarak ikinci film ile devam edeceğimiz haberini henüz aldım. Frank Herbert’ün Dune romanını uyarlamak benim hayalimdi. Hayranlara, aktörlere, ekibe, Legendary’e ve Warner Bros.’a bu hayalimi destekledikleri için teşekkür ederim. Bu yalnızca başlangıç.

Denis Villeneuve

Villeneuve yalnızca romanın ikinci yarısını değil, 6 kitaplık serinin tamamını filmleştirmek istiyor. Fakat ikinci filmden sonra neler olacağına dair henüz hiçbir açıklama yok. Yine de yönetmen daima Dune Mesihi’ni de dahil ederek Dune filmlerinin bir üçleme olmasını istiyor. Timothée Chalamet de Dune Mesihi’ni çok beğendiğini, gerçekleşirse bir parçası olmak istediğini söylüyor.

Peki bizi ikinci filmde ne bekliyor?

İkinci film ilk romanın henüz uyarlanmamış ikinci yarısını anlatacak. Paul ve Leydi Jessica Stilgar’ın liderliğinde Fremen siyeçlerine gidecekler. Kaderlerini orada yapılan testler belirleyecek. Chani, Paul’un efsanelerde geçen kutsal lider olduğuna inanmadığını söyledi. Böyle düşünen tek Fremen de o değil. Paul’un kendisinden şüphe edenleri ikna etmesi gerekecek. Ancak babasının hayallerini süsleyen çölün gücü ile hanedanlığını geri alabilir. Ailesine kurulan tuzağın ve dostlarını kaybetmenin intikamı çölün gücünü keşfetmekten geçiyor.

İkinci film de tam olarak bununla ilgili olacak: Paul çölün gücünü keşfedecek. Bunun hem Harkonnen’lerin bildiğinden hem de babasının umut ettiğinden çok daha muazzam bir güç olduğunu deneyimleyecek.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Şu filme devam çekip ZSJL’e devam çekmemek nasıl bir akıl tutulması aklım almıyor. Discovery’nin WB ile birleşimi tamamlansa da bizi şu durumdan kurtarsa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.