Sinema Haberleri

Dave Filoni, Star Wars Evreninde Kreatif Direktör Oldu

Dave Filoni, Star Wars evreninin önde gelen isimlerinden biri olarak Ahsoka’nın ilk sezonunun ardından yeni bir görevle karşımıza çıkıyor. Rosario Dawson’ın canlandırdığı Force kullanan kahraman Ahsoka’ya rehberlik eden Dave Filoni, Vanity Fair’e verdiği demeçte Lucasfilm’in kreatif direktör olarak atanmasının heyecanını paylaştı.

Yeni Görev ve Sorumluluklar

Dave Filoni

Dave Filoni, Lucasfilm’in kreatif direktör olarak adlandırılan yeni pozisyonunda daha geniş bir kapasiteyle görev alacak. Daha önce katıldığı projelerin geliştirme sürecine daha erken ve daha kapsamlı bir şekilde dahil olacak olan Filoni, bu yeni rolüyle galaktik hikaye anlatımına yön verecek. Filoni, özellikle yeni nesil Star Wars dizileri ve filmlerini yönlendirmek üzere deneyimli yapımcı Carrie Beck ile birlikte çalışacak.

Ahsoka’nın Ardından Yeni Projelere

Bu haber, Ahsoka’nın sekiz bölümlük Disney+ dizisinin sona ermesinden bir ay sonra geldi. Dave Filoni ve Rosario Dawson, uzun süredir devam eden Hollywood grevleri nedeniyle dizinin yayınlandığı dönemde projeleri hakkında konuşamamışlardı. Ancak, şimdi her ikisi de Ahsoka’nın Star Wars anlatısına getirdiği değişiklikleri paylaşmakta özgürler.

Dave Filoni’nin Perspektifi

Dave Filoni Star Wars
Dave Filoni Star Wars

Dave Filoni, kreatif direktörlük görevini üstlenmesinin diğer yazarlar, yönetmenler ve yapımcılar için ne anlama geldiğini açıklarken, “İnsanlara ne yapmaları gerektiğini söylemiyorum, ama anlatmak istedikleri en iyi hikayeyi anlatmalarına yardımcı olmaya çalıştığımı hissediyorum” diyor. Filoni, geçmişte Lucas’ın yanında alıdığı akıl hocalığı ve Star Wars animasyonlarındaki deneyimleriyle film yapımcılarının niyetini anlamak ve kaynak olmak olarak tanımladığı sorumluluklarını daha da artıracak.

Gelecek Star Wars Projeleri

Star Wars evrenindeki yeni projeler arasında, Return of the Jedi ile The Force Awakens arasındaki boşluğu dolduracak bir uzun metrajlı film de bulunuyor. Dave Filoni, bu yeni rolünde bu projenin gelişimine de katkıda bulunacak ve Ahsoka’nın olası ikinci sezonunu araştıracak.

Star Wars hayranları, Dave Filoni’nin kreatif direktör olarak yeni projelere liderlik etmesi ve galaksi genelindeki hikayelere katkıda bulunmasıyla heyecanlanabilir.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.