AYBABTUSinema Haberleri

Matrix 4, Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss ile Geliyor

Lana Wachowski, Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss‘un yine Neo ve Trinity rollerini canlandıracağı, The Matrix evreninde geçen dördüncü filmi yazmaya ve yönetmeye hazırlanıyor.

Warner Bros. ve Village Roadshow Pictures, filmin yapımını ve dağıtımını üstlenecek. Warner Bros. Picture Group başkanı Toby Emmerich duyuruyu Salı günü yaptı.

Hepimiz Matrix’te Yaşıyor Olabiliriz

Emmerich, “Lana ile birlikte Matrix’e tekrar girmekten daha heyecanlı olamazdık,” dedi. “Lana gerçek bir vizyoner, özgün bir yaratıcı film yapımcısı ve Matrix evrenindeki bu yeni bölümü yazıp yöneteceği için için çok mutluyuz.”

Wachowski’ye ek olarak, senaryo Aleksandar Hemon ve David Mitchell tarafından yazıldı. The Matrix 4’ün çekimlerinin 2020 yılının başlarında başlayacağı düşünülüyor.

The Matrix 4 Macerası

Warner Bros. son birkaç yıldır Matrix evrenine geri dönmenin bir yolunu bulmaya çalışıyordu ancak bazı engeller projeyi yavaşlattı. Geçtiğimiz birkaç ay boyunca Keanu Reeves, John Wick 3 ve Toy Story 4 filmleriyle izleyicinin karşısında yer aldı ve başarılı işler de çıkardı. Stüdyo da Wachowski’den gelen senaryoyla bu durumu birleştirmeyi başardı.

Filmin konusu hakkında bir açıklama yapılmadı. Mesela Morpheus rolünü Laurence Fishburne canlandıracak mı bilemiyoruz. Bazı kaynaklar, rolün daha genç bir kişi tarafından canlandırılacağını belirtiyor.

Daha önceki The Matrix, The Matrix Reloaded ve The Matrix Revolutions filmleri küresel gişede toplamda 1,6 milyar dolardan fazla kazanmıştı. Üçü de Lana ve kardeşi Lilly tarafından yazıldı ve yönetildi ve yine bu üç filmde de Keanu Reeves ile Carrie-Anne Moss birlikte rol aldı.

Lana Wachowski, “Lilly ile 20 yıl önce araştırdığımız ve gerçekliğimizle ilgili aradığımız fikirlerin çoğu şimdi daha tutarlı bir hal aldı. Bu karakterleri hayatım yeniden sokacağım için ve harika arkadaşlarımla tekrar çalışacağım için minnettarım,” dedi.

İlk Matrix filmi, bu yıl 20. yılını kutladı ve 30 Ağustos’tan itibaren bazı özel salonlarda yeniden gösterilecek.

Yeni filmde nasıl gelişmelerle karşılaşacağız göreceğiz. Malum 20 yıl önceki Matrix filminde anlatılan bilimkurguya artık biraz daha yakınız. Lana, bize daha ötesini mi sunacak yoksa yazılım mı değişecek öğreneceğiz.

Kaynak: Variety

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.