AYBABTUHaberler

Gotham City’de Geçecek Resmi Batman FRP Sistemi Duyuruldu!

Fransa merkezli Monolith Edition, daha önce kutu oyununu da hazırladığı Batman Gotham City Chronicles‘ı FRP sistemi olarak oyuncularla buluşturmaya hazırlanıyor.

Conan, Mythic Battles ve Batman: Gotham City Chronicles isimli masaüstü kutu oyunlarıyla tanınan Monolith, yepyeni bir projeyle oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor: Batman ve onun şehri olan Gotham’da geçecek bir FRP sistemi!

Batman Day, yani Batman Günü’nde duyurulan sistem d20 Sistem kullanılarak hazırlanacak. Ancak buradaki soru işareti 2000ler’in popüler sistemi d20 mi yoksa 5e’nin sunduğu d20 mi, orası tam olarak net değil. Tamamen d20 üzerine kurulu bir sistem olacağı açıklandığı için detaylar henüz gelmedi. Çünkü kural kitapları için bir Kickstarter sayfası açmayı düşünüyorlar.

Şu an için tarihi belirli değil ama istenilen bütçe toplanırsa, Batman Gotham City Chronicles: The Role Playing Game olarak anılacak sistem için beş adet kitap çıkarılacak. Sistem Kural Kitabı olan Gotham’s Heroes, Gotham şehrini detaylı bir biçimde anlatan Gotham City Guide ve oynanabilir hikayelerin olacağı Gotham’s Chronicles ilk başta duyurulan kitaplar. Kickstarter ile birlikte iki senaryo kitabının daha duyurulması bekleniyor.

Monolith’in, Batman: Gotham Chronicles adlı bir kutu oyunu da var

Oyuncular, bu sistemle birlikte dilerse süper kötüleri ya da polis kuvvetini canlandırabilecekler. Sıfırdan karakter yaratabilecekleri gibi Catwoman, Killer Croc, Penguin gibi süper kötüleri de oynama fırsatları olacak.

Kickstarter duyurusu ile birlikte sistemin bizimle ne zaman buluşacağı ve neleri kapsayacağı de kesinleşmiş olacak. Şimdilik merakla beklemedeyiz. Hatta şu an kafamda Gotham Polis Departmanı‘nda görev alan yeni yetme polisleri konu alan bir senaryo yazmaya başladım bile.

Sistem için hazırlanmış taslak çizim çalışmalarına da aşağıdan göz atabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.