Sinema Haberleri

C.S. Lewis Biyografisi The Most Reluctant Convert İlk Fragman

Narnia Günlükleri‘nin yazarı ve J.R.R. Tolkien‘ın Inklings kulübünden arkadaşı C.S. Lewis‘in hayatını anlatan filmden ilk fragman geldi. Filmin adı The Most Reluctant Convert, yani En Gönülsüz Dönüşüm.

Film David C. Downing’in Lewis biyografisi ile aynı adı taşıyor. Fakat aslında ABD’de oynanan bir tiyatro oyunundan uyarlanıyor. 2016’dan beri 287 kez sahne almış olan Stage: The Most Reluctant Convert tiyatro oyunu da aslında C.S. Lewis’in Suprised By Joy isimli anı kitabının Max McLean tarafından uyarlaması. Max McLean da filmde C.S. Lewis rolünde olacak. Yani film C.S. Lewis’in hayatına bir süredir aşina olan kişilerin elinden çıkıyor.

YouTube player

C.S. Lewis’in hayat hikayesi için The Most Reluctant Convert yani En Gönülsüzce Dönüşüm adı uygun görülmüş. Bunun sebebi filmin ve Lewis’in hayatının yazarın dini inancındaki değişimlerin etrafında şekillenmesi aslında. C.S. Lewis, ergenlik ve gençlik yıllarını bir ateist olarak geçirmiş. Ancak Oxford’da Tolkien ve diğer inkling’ler ile arkadaşlık kurduktan sonra bakış açısı değişmeye başlıyor. Nihayetinde de Hıristiyanlığa geri dönüyor. Lewis’in hayatında önemli bir yeri alan bu dönüşüm yazarın hem düşüncelerini hem de eserlerini etkiliyor.

Either there was no God behind the Universe, a God who is indifferent to good and evil, or worse an evil God.

(Ya Evren’in arkasında bir Tanrı yoktu, belki de iyi ya da kötüyü umursamıyordu, ya da daha fenası kötü bir Tanrı vardı.)

C. S. Lewis

1898’de doğan yazarın hikayesi annesinin o 9 yaşındayken ölümü ve babasıya olan gerilimli ilişkisini anlatarak başlıyor. Dostu Tolkien gibi o da Birinci Dünya Savaşı kabusunun bir parçası oluyor. Nihayetinde ülkesine dönüp Oxford ve Cambridge üniversitelerinde edebiyat çalışmalarıyla huzur buluyor. Ayrıca Tanrı ile arası da bu dönemde, üyesi olduğu edebiyat kulübünün üyelerinin yardımıyla, düzeliyor.

The Most Reluctant Convert Kadrosu

Filmin yönetmenliği ve senaristliğini yapan 2 Emmy ve BAFTA ödülü sahibi Norman Stone. Oyuncu kadromuz pek yıldız isimler ve hatta çoğu yüz pek de tanıdık değil. Fakat Lewis’i yıllardır onu tiyatro sahnelerinde canlandıran Max McLean canlandırıyor. C.S. Lewis’in hayatının farklı dönemlerine odaklanan senaryo sebebiyle 3 farklı yaş grubundan 3 oyuncu ile anlaşıldı. Lewis’in gençliği ise Nicholas Ralph ve Eddie Ray Martin tarafından canlandırılacak. J. R. R. Tolkien’ı Tom Glenister canlandırıyor olacak. Diğer Inkling’lerden Huge Dyson’ı David Shields (The CrownDoctor Who), Owen Barfield’ı ise Hubert Barton (Jekyll & Hyde) canlandıracak.

Kamera arkasında da değerli isimler var. Sinematograf Sam Heasman (Doctor Who), besteci Craig Armstrong (The Great Gatsby), baş yapımcı Matthew Jenkins (Murder on the Orient Express) bu isimlerden bazıları.

Film Oxford’un 18 farklı bölgesinden manzaralar içeriyor. ABD’nin bazı eyaletlerinde sadece bir geceliğine, 3 Kasım‘da vizyona girecek.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.